Art Contemporani
Societat 26/01/2023

Silvia Federici, Boaventura de Sousa i Frances Morris, participants del programa 'Zona de Contacte' d'Es Baluard

El programa es durà a terme entre els mesos de febrer i maig de 2023

2 min
Museu d'Art Contemporani Es Baluard

PalmaEs Baluard Museu d’Art Contemporani de Palma ha presentat la segona edició de Zona de Contacte. Laboratori d’Art i Pensament. Després de l'èxit de la primera edició l’any passat, en la qual varen participar més de 400 persones, la direcció del centre, juntament amb la Conselleria de Cultura, han presentat el programa d'aquesta segona edició, que té com a objectiu la consolidació del projecte com a espai d'avantguarda i pensament crític des d'una vessant artística i cultural.

La programació es durà a terme entre els mesos de febrer i maig de 2023. Com l'any passat, el programa es distribueix en eixos temàtics com ara la 'Nova institucionalitat', 'Ecologismes', 'Treballs' i 'Feminismes', entre d'altres; els quals es treballaran en format de conferències, investigacions i seminaris. Entre els participants, hi ha troben figures clau del pensament contemporani i de l’activisme artístic en l’àmbit estatal i internacional com Frances Morris, Rita Segato, Silvia Federici, Boaventura de Sousa Santos i Sandro Mezzadra.

Per la seva banda, l'equip docent està format per Steven Forti, Janna Graham, Pablo Martínez, Ildefonso Narváez, Jordi Colomer, Sebastià Mascaró, Aina Calafat, Monica Di Donato, Aniol Esteban, Yayo Herrero, Jaime Vindel, Ivan Murray, Nuria Alabao, Ana Dević, Marta Malo de Molina, Gabi Ncobo, Brigitte Vasallo, Arquitectives, Santiago Alba Rico, Tania Bruguera, Olga Bryukhovetska, Hamlet Lavastida, Gemma Pinyol, Remei Sipi, David Abril, Daniel García Andújar, Paola Lo Cascio, Isabell Lorey, Martha Rosler, Ibrahim Mahama i Rafael Borràs.

El programa s’adreça a totes les persones interessades en les interrelacions entre l’art i la cultura i altres àmbits polítics i socials, persones dels àmbits de les humanitats, la comunicació, la pràctica artística, les polítiques públiques, la producció o la gestió cultural, activistes i persones vinculades a moviments socials o compromeses amb el canvi social. 

La reserva de plaça es fa per ordre estricte d'arribada de les sol·licituds a través del web d'Es Baluard amb data límit d'inscripció en el programa complet fins al 3 de febrer de 2022 i fins a un mes abans de l'inici de cada mòdul en el cas de les inscripcions per mòduls. Els estudiants tenen un descompte d'un 40% i els Amics d’Es Baluard Museu poden gaudir d’un descompte d'un 10%.

La directora del centre d'art contemporani, Imma Prieto, ha assenyalat que el tret distintiu d’aquesta edició és la practicitat del treball fet amb les persones participants, ja que enguany es treballarà de manera continuada amb l’objectiu de generar un document, una mena de codi de bones pràctiques per al sector de l’art que es pugui implementar des de tots els organismes  institucionals. Aquest document el farà arribar a totes les institucions de les Illes Balears i el compartirem amb la Mesa Sectorial estatal”, ha afegit la directora. 

stats