Ruptura
Societat 01/12/2022

Shakira i Piqué signen davant del jutge l'acord de custòdia

La cantant colombiana s'establirà a Miami amb els seus fills

2 min
La cantant Shakira sortint dels jutjats

BarcelonaDesprés de mesos de negociació, avui Shakira i la seva exparella Gerard Piqué han signat l'acord de custòdia dels seus fills davant d'un jutge a la Ciutat de la Justícia. Gràcies al pacte al qual han arribat, la cantant colombiana podrà establir-se a Miami amb Milan i Sasha, nascuts de la relació que va mantenir durant 12 anys amb el futbolista del Barça.

La signatura de l'acord ha generat molt rebombori a les portes de la Ciutat de la Justícia, on els mitjans esperaven la ja exparella. Han arribat per separat i acompanyats dels seus advocats cap a les 9.15 hores i han estat a l'interior dels jutjats una mitja hora. Mentre que Piqué ha entrat per l'accés principal de la Ciutat de la Justícia, situat a la Gran Via, Shakira ha optat per entrar per la porta de la banda de l'Hospitalet de Llobregat.

El futbolista Gerard Piqué ha signat l'acord de custòdia dels seus fills

Un cop duta a terme la gestió, l'advocat de Piqué, Ramon Tamborero, ha assegurat als mitjans que tots dos "estan més tranquils" i que han arribat a un acord pensant "en el bé dels seus fills". El tràmit de la signatura ha transcorregut de forma "correcta, com s'esperava, davant del jutjat, i a partir d'ara a esperar la sentència una vegada el fiscal aprovi el conveni", ha destacat Tamborero. 

L'advocat de Piqué ha aprofitat per desmentir algunes informacions publicades recentment als mitjans, com ara que el conveni de custòdia detallava que el futbolista no podia establir la seva residència també a Miami o que les trobades amb els fills no podien incloure les seves futures parelles. Actualment, Piqué manté una relació amb Clara Chía Martí, una jove barcelonina que treballava a l'empresa del futbolista, Kosmos Global Holding S.L.

Mentre que el lletrat del futbolista ha donat explicacions als mitjans, Shakira i els seus representants legals han esquivat les preguntes dels reporters que els esperaven a la Ciutat de la Justícia. L'acord de custòdia es va fer públic a principis de novembre a través d'un comunicat conjunt en què es detallava que el conveni estava pendent de ser ratificat per un jutjat "com a part d'un tràmit merament formal". Llavors ja va transcendir que la intenció de Shakira era mudar-se a principis del 2023 a Miami acompanyada dels seus fills, que van néixer i han viscut a Barcelona. La cantant colombiana fa anys que té residència a la ciutat nord-americana, on també viu part de la seva família materna.

Un cop solucionat el conflicte de la custòdia dels fills, Shakira encara té un altre maldecap que haurà d'afrontar aviat: una causa penal per diversos delictes econòmics contra la hisenda pública, pels quals la Fiscalia demana vuit anys i dos mesos de presó i una multa de més de 23 milions d'euros. Fa unes setmanes, la cantant colombiana va acusar Hisenda d'haver vulnerat la seva intimitat demanant "informació reservada" a centres mèdics per demostrar que residia a Espanya. Amb aquesta informació, el fisc vol demostrar que entre el 2012 i el 2014 va passar més de 183 dies a l'any a Espanya i que, per tant, estava obligada a tributar-hi, contràriament al que manté Shakira.

stats