Meteorologia
Societat 25/03/2024

Quin temps farà aquesta Setmana Santa a les Balears?

La setmana ha començat amb l'arribada d'un front que ha deixat el cel tapat de núvols i amb la possibilitat de pluja ocasional

ARA Balears
2 min
Menorca estarà en risc durant aquesta jornada per fenòmens costaners

PalmaEl temps inestable propi de la primavera marcarà la Setmana Santa d'enguany a les Balears, segons ha avançat el portaveu de l'Aemet a les Balears, Bernat Amengual. La setmana ha començat amb l'arribada d'un front que ha deixat el cel tapat de núvols i amb la possibilitat de pluja ocasional, acompanyada de terra, a causa de la presència de pols en suspensió. Tampoc es descarta que hi hagi alguna tempesta seca. Pel que fa a la temperatura, aquest dilluns les màximes se situen entre els 17 i 21 graus i el vent bufa fort a Eivissa i Formentera.

Aquest dimarts el cel començarà tapat, fet que augmentarà la possibilitat de pluja. A més, la temperatura màxima caurà fins a situar-se entre els 16 i els 19 °C, mentre que les mínimes rondaran els 12 i 15 °C. El vent bufarà d'oest i sud-oest, amb ratxes de vent fort. S'activaran també avisos per fenòmens costaners, perquè s'esperen ones de fins a tres metres a les Pitiüses, Mallorca, excepte la zona nord-est, i Menorca.

A mitjan setmana, dimecres, el temps continuarà molt similar, amb predomini d'intervals nuvolosos i la possibilitat de pluja ocasional, encara que tindrà lloc, sobretot, durant la matinada, i tendirà a cels poc nuvolosos durant el matí, amb intervals de núvols alts. La temperatura s'elevarà lleugerament i se situarà entre els 17 i els 20 °C, i les mínimes baixaran fins als 7 o 10 °C. Els avisos per fenòmens costaners es mantindran també com el dia anterior. I el vent bufarà d'oest moderat i fort, amb ratxes de 70 km/h.

Per Dijous Sant el temps millorarà i els cels seran poc nuvolosos, amb intervals de núvols alts. Les temperatures a més pujaran de manera notable i s'assoliran 15 ºC de mínima i màximes de 23 ºC. El vent bufarà de sud-oest, amb ratxes fortes. Divendres Sant s'espera que s'escampin els núvols. De nou, hi haurà pols en suspensió. I, quant a les temperatures, les mínimes baixaran fins als 7 i els 12 °C, i les màximes pujaran, fins a poder aconseguir els 27 °C, en un dia gairebé d'estiu, segons l'Aemet. Finalment, amb vista al cap de setmana s'espera que torni a haver-hi una entrada d'un front a les Balears que impliqui pluja, encara que no molt intensa.

stats