Societat 07/06/2019

Salut confirma que hi ha un segon brot de salmonel·losi a Montuïri

L'altre ha estat a Manacor, on set persones han hagut de ser ingressades

Ara Balears
1 min
La nova zona d'Urgències se construirà vora l'accés principal a l'hospital.

PalmaLa Conselleria de Salut ha alertat els centres de salut de les Balears després de dos casos de salmonel·losi registrats a Manacor i Montuïri. La directora general de Salut Pública, Maria Ramos, ha dit que el primer brot s'ha localitzat a Manacor, mentre que el segon ha estat a Montuïri. Ramos ha assegurat que el brot pot haver sorgit d'unes hamburgueses, ja que tant el brot de Manacor com el de Montuïri tenen aquest component relacionat.

A Manacor, set persones han estat ingressades a l'Hospital després de sofrir una gastroenteritis aguda per salmonel·losi. Pel que sembla, els malalts havien organitzat un dinar en el qual varen ingerir hamburgueses, entre altres productes, d'un supermercat de la zona. Unes hores més tard, nou dels integrants varen haver d'anar a l'hospital, ja que no es trobaven bé. Després de realitzar-los les proves pertinents, el resultat de les anàlisis va determinar que es tractava d'un brot de gastroenteritis aguda per salmonel·la.

En el cas de Montuïri, els fets varen succeir en un restaurant del poble, en el qual vuit comensals se'n varen veure afectats després de menjar també hamburgueses. En aquest cas, cap d'ells va necessitar ser hospitalitzat. Ramos ha afirmat que els tècnics ja han comprovat tant el restaurant com el supermercat i han confirmat que els dos establiments compleixen amb les condicions de salut i els requisits necessaris per manipular aliments.

stats