Societat 04/06/2021

Ses Salines estudia projectar una ronda en el Pla General, però els comerciants s'hi oposen

Consideren que aquest projecte perjudica els negocis locals

1 min
Restaurants del centre han patit ja l'acotament d'espai, tot i que no hi ha ordenança que reguli l'ocupació de via pública.

Ses SalinesL'Ajuntament de ses Salines estudia projectar una ronda en el Pla General del municipi, una iniciativa que ha provocat malestar entre els associats de la plataforma de comerciants. "Feim un Pla General en el qual miram de dibuixar-hi una ronda, per poder desviar el trànsit pensat. No parlam d'executar-la, sinó de projectar-la perquè en un futur es puguin fer", apunta el batle de ses Salines, Joan Rodríguez.

Aquesta proposta ha provocat malestar entre la vintena de comerciants i restauradors del municipi. "El comerç de ses Salines viu de la gent que passa per la carretera, i així funciona bé. Aquest projecte no va amb les nostres idees i perjudica multitud de negocis. Volem un desviament, no una ronda", apunta el membre de la plataforma de comerciants, Xisco Garí, que també acusa el consistori de "no consultar" el projecte amb els veïns.

Un altre dels motius pels quals els comerciants consideren que no s'hauria de fer aquesta ronda és perquè "expropiaria una part del jardí Botanicactus i no ho podem permetre", comenta Garí. No obstant això, el batle assegura que la ronda només afectaria aquest punt "en funció de com es plantegi el projecte".

Per altra banda, Rodríguez apunta que "en un futur pot ser positiu que la ronda estigui damunt el Pla General. Com a batle he de donar al poble la possibilitat de triar. El que feim és tenir unes rondes pintades damunt les normes subsidiàries, només per si un dia són necessàries. Si aprovam el pla general i no hi estan contemplades probablement no es podran fer mai", afirma.

stats