Societat 17/07/2019

SEO Birdlife demana al Govern que aturi el creixement turístic i residencial

L'associació ecologista també reclama plans de recuperació i conservació d'espècies amenaçades

Ara Balears
1 min
Imatge d'un carrer saturat en el centre de Palma.

PalmaL'associació ecologista SEO Birdlife ha proposat al Govern balear que adopti mesures per limitar el creixement turístic i residencial, els quals són l'origen de "bona part dels impactes ambientals".

SEO Birdlife ha fet públic aquest dimecres un decàleg de propostes per "frenar la pèrdua de biodiversitat" a l'Arxipèlag. La primera és la restricció del creixement de visitants i residents, el qual genera "sobreexplotació de recursos hídrics, contaminació del medi natural per saturació d'infraestructures de depuració, increment de la demanda energètica i d'emissió de CO2, transformació del paisatge agroforestal, massificació i banalització d'espais protegits".

L'entitat ha demanat al Govern que reactivi els plans de recuperació i conservació d'espècies amenaçades i, en concret, una "adequada estratègia de conservació de la baldriga balear", a més de "garantir la conservació de la tórtora europea".

Els ecologistes també reclamen programes de seguiment de les espècies d'aus marines en risc, com també "aprovar i posar en marxa" un pla per protegir els hàbitats naturals lligats a les explotacions salineres i ampliar la Xarxa Natura 2000 com la Marina de Llucmajor i Maristany.

Així mateix, l'associació proposa que s'ampliï el Parc Natural de l'Albufera, que es limiti l'ús de productes químics en agricultura per evitar la contaminació d'aqüífers i que s'actualitzi i s'aprovi l'inventari de zones humides de les Illes.

stats