Societat 24/06/2021

Segona nit d'aglomeracions, botellades i descontrol a Ciutadella

Els joves van tornar a concentrar-se a la zona d'Es Pla de Sant Joan

Iván Martín
2 min

CiutadellaCiutadella ha viscut la segona matinada consecutiva amb centenars de joves fent macrobotellades i formant aglomeracions sense respectar les normatives sanitàries per evitar la propagació del covid-19.

Com ja va succeir aquest dimarts, la zona del Pla de Sant Joan s'ha convertit novament en el punt de concentració dels joves. Les imatges han despertat la indignació i preocupació dels restauradors del municipi, que han recordat els esforços duts a terme per controlar la pandèmia, a més de demanar responsabilitats.

Abans de les botellades de la nit, la jornada va transcórrer amb normalitat

A diferència de la jornada anterior, agents de la Policia Local i de la Policia Nacional es van deixar veure per la ciutat, però de res va servir per evitar la segona matinada consecutiva d'aglomeracions.

L'Ajuntament de Ciutadella va suspendre oficialment les festes de Sant Joan a causa de la situació sanitària i va incrementar un 30% el dispositiu de la Policia Local. També es va reforçar la dotació d'agents de la Policia Nacional amb l'arribada de 25 efectius procedents de Mallorca de la Unitat de Prevenció i Reacció (UPR).

Tranquil·litat a Palma

La revetla ha transcorregut sense incidents importants a Palma, segons ha informat Europa Press. Així, Ciutat ha viscut una nit de Sant Joan tranquil·la i sense incidents destacables durant el dispositiu format per la Policia Local, la Policia Nacional, Protecció Civil i Bombers per evitar aglomeracions.

El major de la Policia Local del municipi, José Antonio Bravo, ha agraït en roda de premsa la col·laboració ciutadana, ja que "en general, les platges estaven pràcticament buides" ja des de les primeres hores del dispositiu.

Bravo ha constatat que l'activitat s'ha desplaçat a altres zones com les segones línies de mar, el polígon de Son Castelló i la Feixina. Tot i que s'han fet botellades, l'agent ha explicat que "no hi ha hagut incidents de consideració". Només una persona ha estat detinguda per furt a l'Arenal.

La Policia Nacional vigilant la platja de Can Pere Antoni per Sant Joan.
stats