Parc de Bombers
Societat 17/03/2023

Santanyí tindrà un parc de bombers estratègic al sud de l'illa

El disseny de l'edifici servirà com a model per a futures reformes integrals

ARA Balears
2 min
El futur parc de bombers de Santanyí

PalmaEl Consell de Mallorca ha aprovat el projecte del nou parc de bombers de Santanyí. El disseny de l'edifici servirà com a model per a futures reformes integrals. El Consell ha informat aquest divendres de l'aprovació, en consell executiu, del projecte de construcció del nou parc de bombers a la zona sud de Mallorca, que s'ubicarà a Santanyí i permetrà reduir el temps de reacció davant un incendi o una emergència a la zona.

La nova infraestructura tindrà una dotació permanent d'un sergent i tres bombers. Es tracta del novè parc de bombers del Consell de Mallorca i s'emmarca en el projecte de renovació i ampliació d'infraestructures de Bombers de Mallorca. Per a la construcció del nou parc, s'utilitzaran panells prefabricats de formigó pigmentat de 12 cm de gruixa, que proporcionaran a l'edifici un cert grau de representativitat, ja que es tracta d'un edifici institucional. Per reduir el temps d'execució, s'ha triat una estructura d'acer i plaques alveolars per fer els forjats i murs de tancament.

L'edifici es dividirà en diverses parts. D'una banda, una zona principal, de dues plantes, en la qual es troba l'accés principal a l'edifici. Aquí se situaran els espais administratius (sala de comunicacions, oficina, entrenament i lavabos), la zona d'ús personal (cuina i rebost, menjador i saló) i les àrees de servei, com la zona de descontaminació. En el primer pis es troben els dormitoris, els armariets, un gimnàs i la zona d'instal·lacions. La part superior de la sala de telecomunicacions es deixarà acabada per a una possible futura ampliació.

D'altra banda, la segona zona es destinarà a la flota de vehicles, on hi haurà el servei de garatge, el taller i zones d'emmagatzematge general. L'accés i sortida dels vehicles serà independent a l'entrada principal, per evitar interferències i permetre una sortida ràpida dels vehicles en cas d'emergència. A la primera planta, s'ubicarà la zona d'emmagatzematge dels equips de protecció individuals.

També s'habilitarà un espai per a la descontaminació de vehicles. Situada al costat de la zona de descontaminació dels bombers, és un espai cobert exterior, on entraran els bombers i vehicles després d'actuar en un servei, per desinfectar els equips de protecció individuals i els camions. El projecte aprovat pel consell executiu estarà ara 15 dies en exposició pública. El pressupost per a la construcció del nou parc de bombers ascendeix a gairebé quatre milions d'euros i el termini d'execució és de 12 mesos.

El disseny del parc de Santanyí serà el model que el Consell utilitzarà en les reformes integrals dels principals parcs de Manacor, Inca, Calvià i Llucmajor, englobades en el projecte de renovació i ampliació de les infraestructures dels Bombers de Mallorca, que també inclou el pla de reagrupació de tota la prefectura del Servei de Bombers en una nova seu a Marratxí.

stats