Societat 02/07/2021

Sant Lluís inicia el procés per a la creació d'una cooperativa d'autoconsum empresarial al polígon

Les plaques fotovoltaiques s'instal·laran a les cobertes de les naus industrials

Iván Martín
1 min
Els responsables del projecte en una reunió mantinguda a l'Ajuntament de Sant Lluís.

Sant LluísL'Ajuntament de Sant Lluís, l'Institut Balear de l'Energia i un grup d'empresaris del polígon industrial del municipi han obert el termini per a constituir una comunitat energètica, amb l'objectiu d'aconseguir en un futur no gaire llunyà l'autosuficiència. Es tracta d'una iniciativa pionera a les Balears i contempla la posada en marxa d'una cooperativa en la qual participaran tots els empresaris que ho desitgin, així com les administracions públiques. La proposta inclou les diverses modalitats per participar en la cooperativa, com per exemple l'inversor-consumidor, que aportaria capital i consumiria l'energia generada al polígon; el consumidor, que únicament empraria l'energia creada a la cooperativa, i l'inversor, que aportaria capital en diverses modalitats.

Les empreses que s'adhereixen assumiran dos compromisos: consumir l'energia generada al polígon industrial i posar a disposició les cobertes de les naus industrials. La generació elèctrica es produirà mitjançant plaques fotovoltaiques. Segons les primeres estimacions, si s'instal·lassin totes les plaques que el polígon pot acollir només a les cobertes, es generaria una potència de 3,6 Mw, i es produirien anualment 4,8 Gw/hora, unes xifres que permetrien l'autosuficiència energètica.

En una primera fase s'implantarien aquelles instal·lacions que fossin necessàries per a cobrir la demanda de les empreses que s'hi adhereixin. Posteriorment, a setembre es convocarà una primera reunió amb tots els socis per acabar de perfilar els detalls jurídics i tècnics del projecte. El preu de venda de l'energia també serà un altre aspecte a decidir.

stats