Societat 20/06/2019

El foc i els dimonis, elements centrals de la revetla de Sant Joan a Palma

Les activitats tindran lloc al parc de la Mar el proper diumenge 23 de juny

Alba Tarragó
2 min
El foc, element central de les festes de Sant Joan a Palma

PalmaL’Ajuntament de Palma ha presentat aquest dijous el programa de les festes de Sant Joan, que tindran lloc el proper diumenge 23, a partir de les 18.45 h, al parc de la Mar. El president de la Federació de Veïns de Palma, Joan Forteza, ha destacat l’element del foc com a eix central d’aquesta festivitat, en la qual els dimonis seran els protagonistes.

Les activitats s'iniciaran a les 18.45 h, amb tallers i correfocs infantils. L'encesa del fogueró serà a les 20.15 h. La música començarà a les 21 h, amb l’actuació d’Al-Mayurqa, i la seguirà el pregó del Dimoni Bufó, que enguany és l’escriptor Pere Morey i Servera. Un total de 234 dimonis encapçalaran els correfocs de les 22.30 h, que tindran l’Òliba de la Real com a novetat. L’actuació del grup Emboirats, a mitjanit, posarà fi a la jornada.

Programa de la revetla de Sant Joan 2019 a Palma. / AJUNTAMENT DE PALMA

Queixes veïnals

Forteza ha demanat al regidor de Participació, Coordinació Territorial i Govern Intern, Alberto Jarabo, la revitalització del parc de la Mar i ha criticat la substitució del fogueró per una torradora. “Al parc de la Mar no hi ha foc, s’ha de recuperar. A la Mediterrània Occidental és on neix la veneració de cremar tot el que ens ha deixat l’hivern al solstici d’estiu”, ha recordat.

En la mateixa línia, el president de la Federació de Veïns ha demanat una major “implicació en les peticions veïnals” i que aquestes no siguin preses com “una molèstia”. També ha remarcat que la seva “àrea no ha estat ben tractada pel Govern” i que ha estat “la que més ha minvat i la que menys pressupost ha rebut”. Segons Forteza, com a conseqüència d’això no varen poder fer front al pagament de 25 empleats i més de 100 monitors.

stats