Societat 24/12/2023

Vestit amb una camiseta verda i una polsera de Palestina: així és el Sant Antoni del cartell de les festes de Muro

L'obra ha estat la guanyadora del concurs que va convocar l'ajuntament del municipi a principis de desembre

ARA Balears
1 min
El cartell guanyador per a les festes de Sant Antoni de Muro del2024

PalmaUna camiseta verda on es pot llegir part de la frase 'La llengua no es toca', una polsera amb la bandera de Palestina i dues xapes a l'emblemàtica toga de Sant Antoni: una contra la violència masclista i l'altra amb el missatge 'No a la guerra'. Aquest és el modelet que vesteix el Sant del cartell que anuncia les festes de Sant Antoni 2024 de Muro.

El cartell, obra de Nena Carbonell, ha estat el guanyador del concurs que es va obrir dia 4 de desembre per escollir el disseny que encapçalaria les festes i va ser anunciat aquest diumenge. En un missatge compartit a Facebook, l'artista ha expressat la seva sorpresa per la decisió del jurat. "No pensava que seria tan valent d'acceptar una proposta tan reivindicativa com la meva", ha indicat.

L'artista amb el seu cartell

El primer tinent de batle del municipi, Rafel Gelabert, assegura que és una obra "carregada de temes candents". "Si una cosa caracteritza Sant Antoni són les glosses, moltes diuen coses que sembla que no es poden dir, i aquesta obra vol ser una glosa visual, no exempta de polèmica", assenyala, i afegeix, en aquest sentit, que de vegades, "un cartell cerca ser transgressor i cridar l'atenció, cosa que aquest fa".

A més, Gelabert destaca que en el moment de l'elecció varen arribar a quedar-se entre dos cartells: un de caràcter més clàssic i el guanyador. "Finalment, vàrem elegir el que era més renouer", conclou.

stats