Societat 05/05/2020

Sanitat no veu problemes que Menorca i Eivissa canviïn de fase quan s'aclareixin "alguns detalls"

Fernando Simón ha assegurat que ara mateix s'està reavaluant la petició de les altres dues illes

Ara Balears
1 min
El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón.

PalmaEl director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha afirmat que "no veu problemes" en el fet que Menorca i Eivissa entrin en la fase 1 de la desescalada, segons ha comentat aquest dimarts durant la roda de premsa on analitza l'evolució del covid-19. Tot i que no ha donat una data exacta, Simón ha dit que les dues illes podran passar de fase una vegada s'aclareixin "alguns detalls que nosaltres no teníem clars respecte de la documentació aportada".

Simón ha recordat que Formentera ja ha passat de fase, i ha dit que ara mateix s'està reavaluant la petició de les altres dues illes. Tot i això, tenint en compte que falta molt poc per a dia 11 (quan començarà la fase 1), és difícil que les dues illes comencin la desescalada abans que Mallorca.

El Govern balear va demanar la setmana passada que Eivissa i Menorca se sumassin a Formentera per començar la desescalada aquest mateix dilluns. La documentació contenia el detall dels motius sanitaris i epidemiològics, recollits pel grup d'experts de les Illes, pels quals les dues estan preparades per entrar a la fase 1.

stats