Societat 18/07/2018

La sanció de 300.000 euros a Airbnb és ferma, segons Turisme

La plataforma en línia va ser multada el mes de febrer per comercialitzar allotjament il·legal

Ara Balears
1 min
Les al·legacions de l'empresa no han estat acceptades, segons Turisme.

PalmaLa vicepresidenta del Govern i consellera d'Innovació, Recerca i Turisme, Bel Busquets, ha confirmat que la sanció de 300.000 euros imposada a la plataforma de lloguer vacacional Airbnb per comercialitzar allotjament il·legal ja és ferma.

L'empresa va ser sancionada el passat mes de febrer i una vegada finalitzats els terminis per recórrer, la sanció és ferma. Les al·legacions han estat desestimades, segons la consellera.

Bel Busquets ho ha anunciat aquest dimecres després de la Conferència Sectorial de Turisme, celebrada a Madrid, en què s'ha tractat de la regulació del lloguer vacacional, entre altres temes. La reunió ha estat presidida per la ministra Reyes Maroto i la secretària d'Estat, Bel Oliver.

Durant la trobada s'ha tractat de la regulació del lloguer turístic i, segons ha explicat la vicepresidenta del Govern, s'ha constatat que és una qüestió que s'ha de regular des dels governs autonòmics "perquè cada comunitat té una realitat diferent i uns problemes territorials molt diversos". A la reunió, Bel Busquets ha explicat la normativa balear sobre lloguer turístic i ha destacat que s'està aplicant d'ençà que va ser aprovada. Busquets ha comentat que és una normativa "que posa l'èmfasi en el fet que la zonificació ha d'estar en mans dels consells i l'Ajuntament de Palma".

A la sortida de la reunió, la vicepresidenta del Govern ha agraït al nou executiu estatal que hagi convocat la conferència sectorial, inactiva des del 2015, i ha explicat que Balears hi ha pogut explicar la tasca realitzada per a l'allargament de temporada, per atreure un turisme de qualitat i millorar les condicions de les persones que fan feina en el sector.

stats