Societat 07/03/2021

Salvem Portocolom demana al Govern que reformi l'antic moll seguint la tècnica tradicional

Adjunta un informe del Gremi de Margers en què es detalla com caldria resturar l'element patrimonial "més antic" del poble

ARA Balears
1 min
L'empedrat de l'antic dic de la primera línia de sa Duana a Portocolom

La plataforma Salvem Portocolom i diverses entitats com ara ARCA, GOB, Terraferida i el Gremi de Margers han enviat un document al nou conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí Ribas, en què mostren preocupació per la reforma de l'antic moll del poble que vol fer l'empresa pública Ports IB, dependent d'aquesta Conselleria.

En el document, s'hi inclou un informe del Gremi de Margers en què es detalla que el moll està fet sobre una base de pedra, i s'hi defensa que s'utilitzi la tècnica tradicional per restaurar aquest element patrimonial en lloc de fer-ho amb formigó, com pretén Ports IB.

El moll "és el patrimoni més antic i valuós del poble" i fa quasi dos segles que manté la tipologia constructiva feta amb pedra. "El Govern vol aixecar l'empedrat original, fer una base de formigó i tornar a col·locar l'empedrat damunt recreant com era el moll", adverteix la plataforma.

"Es tractaria d'una agressió patrimonial imperdonable", afegeix, i diu que l'empedrat és un patrimoni catalogat a escala municipal. Els activistes expliquen que el director de Ports IB, Xavier Ramis, ha accedit a reunir-se amb les entitats denunciants i que les ha convidades a formar part d'una comissió de seguiment de les obres, però lamenten que encara "no tenim cap garantia que es respecti el conjunt patrimonial".

stats