Salut ha posat quasi el 80% de les vacunes de covid-19 que han arribat a les Balears

La portaveu del Govern, Pilar Costa, ha dit que la Conselleria té capacitat per acabar el procés i ha descartat reclutar militars

El Govern ja ha posat quasi el 80% de les vacunes de coronavirus que han arribat a les Balears. De 6.400 dosis se n'han administrat 5.100, segons fonts de la Conselleria. Fins ara, el govern espanyol ha enviat 12.846 vacunes a les Illes, que serveixen per vacunar 6.423 persones, perquè es reserva una segona dosi per garantir la immunització.

Aquestes vacunes s'estan administrant entre gent gran, discapacitats i treballadors de residències i centres sociosanitaris. Els que encara no s'han posat la vacuna és perquè estaven de vacances, estaven de baixa o no han pogut per altres motius, segons apunten les mateixes fonts consultades. 

La portaveu de l'Executiu balear, Pilar Costa, ha assegurat aquest dilluns que el ritme de vacunació és el previst i ha negat que hi hagi manca de personal. Durant la roda de premsa posterior al Consell de Govern, ha descartat que necessitin reclutar militars per accelerar la campanya perquè "tenim prou recursos per donar-hi resposta" amb les dosis que hi ha. Costa ha recordat que actualment hi ha 421 rastrejadors per detectar casos de coronavirus, 130 dels quals són membres de l'Exèrcit. 

També ha anunciat que dimarts arribaran unes 5.800 dosis noves a les Illes malgrat els efectes de la borrasca Filomena a la Península. Segons ha indicat, la vacunació de professionals sanitaris comença aquesta setmana, després d'acabar la fase a les residències.

EDICIÓ PAPER 09/01/2021

Consultar aquesta edició en PDF