Societat 16/04/2022

Salut posa en marxa un programa d'informació per a cuidadors de pacients amb demència

Cada any se'n diagnostiquen uns 2.300 casos nous entre els majors de 65 anys

ARA Balears
1 min
Els experts recorden que envelliment no és igual a demència.

PalmaLa Conselleria de Salut i Consum ha posat en marxa un programa d'informació per a persones cuidadores de pacients amb demència, ja que cada any se'n diagnostiquen a les Balears uns 2.300 casos nous entre els majors de 65 anys, informa el Govern en una nota. Aquesta iniciativa es finança amb els fons per a les estratègies 2021 del Ministeri de Sanitat, aprovades el 28 de juliol, com a suport a la implementació a l'estratègia enfront de les malalties neurodegeneratives.

Les formacions es fan en grups petits, d'entre 10 i 15 persones, i duren quatre hores, repartides en dues sessions. Imparteixen les classes professionals especialitzats amb la demència: neuròlegs, infermers de neurologia i treballadors socials, als quals s'hi afegeix la infermera gestora de casos comunitària dels sectors implicats.

Amb aquests tallers formatius, els cuidadors de persones amb demència rebran eines i coneixements pràctics per poder gestionar la situació de manera adequada. L'objectiu principal del curs és oferir informació sobre aspectes diversos com ara les característiques de la malaltia, l'evolució i els tractaments, com s'organitza el sistema sanitari per prestar atenció i quina és l'oferta disponible de formació per a persones cuidadores, entre d'altres.

La demència representa el paradigma de les malalties que afecten no només la persona diagnosticada, sinó també les que les cuiden, ja que també pateixen conseqüències en l'àmbit personal, social i laboral. Per això, és necessari que l'atenció al cuidador sigui integral i coordinada, i que qualsevol atenció que es plantegi compti amb el binomi persona amb demència-persona cuidadora.

stats