Salut ja no donarà les dades de morts i contagis de covid-19 a les Balears

Javier Arranz ha explicat que serà el Ministeri de Sanitat qui en farà el resum diari a l'horabaixa

El portaveu del Comitè Autonòmic de Gestió de Malalties Infeccioses de les Illes Balears, Javier Arranz, ha explicat que a partir d'aquest dijous les dades de morts i contagiats per coronavirus a les Illes les donarà el Ministeri de Sanitat a l'horabaixa. Fins ara era la Conselleria de Salut que donava les xifres totals de les Balears, però a partir d'ara només informarà de les dades assistencials, segons ha informat l'agència Efe. Aquesta decisió arriba després que la notificació de les dades generàs polèmica perquè les xifres totals del Ministeri no coincidien amb les que donaven les comunitats autònomes.  

Així, Arranz només ha fet un repàs dels casos que s'han notificat durant la setmana (tres persones mortes, 39 casos nous i 140 persones curades) i ha explicat que els centres d'Atenció Primària i les UVAC estan controlant un total de 116 persones a domicili i que hi ha 43 casos actius de professionals sanitaris. 

Per illes, a Mallorca hi ha 72 persones hospitalitzades, 14 de les quals es troben en unitats de cures intensives. 18 persones reben atenció per part de les unitats d’atenció al coronavirus i 135 tenen un seguiment domiciliari per part del servei d’Atenció Primària, tot i que no totes són casos positius confirmats amb prova PCR.

A Menorca, hi ha dues persones hospitalitzades al Mateu Orfila i cap d'elles és a l'UCI. A Eivissa són 17 les persones hospitalitzades, i n'hi ha tres a l'UCI, i en el cas de Formentera, hi ha quatre persones ateses als domicilis, però en aquests moments cap no té el contagi actiu.

Pel que fa als professionals sanitaris, ara mateix 155 es troben en vigilància i 39 tenen el contagi actiu, tots a Mallorca. Pel que fa a la situació a les residències de gent gran i de discapacitats, els centres no han notificat cap cas nou de contagi ni entre els usuaris ni entre els treballadors.

Per què canvien tant les xifres del covid-19?

EDICIÓ PAPER 04/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF