Societat 21/01/2021

Salut desmenteix que la vacunació a directors d'hospital contradigui el criteri del Ministeri

La Conselleria considera que aquests professionals treballen en la gestió directa de la pandèmia

E. N.
2 min
Una infermera prepara la vacuna de Pfizer per administrar-la a un sanitari de Son Espases.

PalmaLa Conselleria de Salut nega que haver vacunat directors d'hospitals de Mallorca contradigui el criteri del Ministeri de Sanitat en l'estratègia de vacunació contra el coronavirus. Segons Diario de Mallorca, a final de la setmana passada varen rebre la primera dosi les directores gerents dels hospitals d'Inca, Soledad Gallardo, i Manacor, Catalina Vadell, i també altres membres dels seus equips directius, en l'etapa de vacunació destinada a professionals en primera de primera línia en la lluita contra el virus.

Fonts de l'IB-Salut es remeten a les indicacions del Ministeri per justificar la vacunació. Aquestes inclouen dins el personal de major risc d'infecció "personal sanitari de salut pública que treballa en la gestió directa de la pandèmia" i l'IB-Salut considera que les directores formen part d'aquest col·lectiu.

"Són hospitals molt petits, amb el pic assistencial més alt de tota la pandèmia, que no es poden quedar sense equip directiu", argumenten les mateixes fonts, i matisen que, en ser centres petits, l'equip directiu "es mou molt". "No és el mateix un polític que un director d'hospital. Quan fa falta reorganitzar espais perquè falten llits, els directors també trepitja UCI i plantes covid-19", reblen.

"No entenc la polèmica", diu la directora assistencial del Servei de Salut, Eugenia Carandell. "Estan dirigint directament la pandèmia, han de decidir si una sala d'operacions deixa de funcionar, si ha de tornar gent de les vacances... Totes aquestes decisions són directament relacionades amb la pandèmia", ha defensat la directora assistencial.

Carandell afirma que els equips directius del "naturalment que s'han de vacunar". "Estan en un entorn amb moltíssima quantitat de covid-19, en exposició d'alt risc, i fent una feina essencial per a la Comunitat. No poden emmalaltir, necessitam que estiguin en condicions per gestionar", ha afegit. Preguntada per què s'han vacunat les gerents d'Inca i Manacor i no d'altres hospitals com ara Son Espases o Son Llàtzer, ha respost que "cada hospital té el seu ritme", i que els centres petits "han vacunat tot el personal de primera línia en tres dies".

stats