Societat 24/12/2020

Salut començarà a vacunar a la residència de gent gran Oms - Sant Miquel

La campanya s'iniciarà diumenge horabaixa

M.c.
1 min
Una usuària d'una residència de gent gran

PalmaLa residència de gent gran Oms - Sant Miquel serà el primer centre de les Balears que començarà a vacunar els seus residents amb la vacuna Pfizer/BioNTech, segons ha informat el Govern balear. L'inici de la campanya es durà a terme diumenge horabaixa i a les 17 h el coordinador de vacunació de covid-19, Carlos Villafàfila, farà una valoració.

Segons va informar el Govern aquest dilluns, l'objectiu és que quan s'iniciï aquesta campanya es vacunin diàriament entre 500 i 1.000 persones. El pla de vacunació començarà a les residències de gent gran i de discapacitats i després es passarà a vacunar el personal sanitari. Precisament aquest dijous, el gerent de l'hospital Son Espases ha dit que, a partir de la primera setmana de gener, començaran a vacunar els treballadors que tinguin un contacte més directe amb els casos de covid-19.

Cal recordar que la vacuna contra el coronavirus arriba aquest cap de setmana a Espanya i la primera dosi s'administrà a Guadalajara, on es rebrà la primera entrega de Brussel·les. Segons el ministre de Sanitat, Salvador Illa, l'estat espanyol rebrà 4,5 milions de dosis els pròxims tres mesos. El ministre no va voler avançar quantes persones rebran la vacuna aquest primer diumenge perquè depèn de com d'enllestits tingui els preparatius cada comunitat autònoma.

stats