Societat 07/01/2021

Salut reforça amb una cinquantena de professionals l'equip de rastreig de contactes de covid-19

Amb 421 treballadors, les Balears assoleixen una ràtio de 2.850 rastrejadors per cada 100.000 habitants

Ara Balears
1 min
Militars a la central de Palma des d'on es gestiona el servei de rastrejadors.

PalmaLa Conselleria de Salut ha informat aquest dijous que ha reforçat amb 51 professionals l'equip de seguiment i rastreig de contactes que fa feina a la Central de Coordinació pel Coronavirus (CC Covid-19). Així, s'hi han incorporat de 30 tècnics de laboratori, 10 fisioterapeutes, 3 infermers, 3 tècnics en cures auxiliars d'infermeria i 5 psicòlegs.

El Govern ha apuntat que la CC Covid-19 té un total de 421 rastrejadors, 291 dels quals formen part del personal del Servei de Salut i 130 són militars. Amb aquesta xifra, les Balears assoleixen una ràtio d'un rastrejador per cada 2.850 habitants, molt per davall del paràmetre d'un rastrejador per cada 5.000 habitants que recomana l'Organització Mundial de la Salut (OMS).

La Conselleria ha assenyalat que aquestes contractacions tenen com a objectiu potenciar els equips de rastreig per tal de mantenir la detecció i el control de possibles brots i identificar ràpidament els contactes estrets dels casos positius.

Salut ha explicat que a la CC Covid-19 s'han atès 266.374 telefonades, des que es va posar en servei a la Unitat Bàsica de Salut del Molinar el mes de març de l'any passat. A causa del reforç dels equips de rastreig que va rebre posteriorment, el mes d'agost es va haver de traslladar a les dependències actuals, situades al polígon de Can Valero, a Palma, atesa la necessitat d'ampliar les instal·lacions i de centralitzar i reforçar el rastreig.

stats