Societat 07/07/2020

El Govern afirma que a les Illes hi ha "set o vuit brots de coronavirus en actiu"

La directora general de Salut Pública, Maria Antònia Font, ha assenyalat que "de moment la situació està molt controlada" i els casos "són fàcils de vigilar"

Ara Balears
1 min
La consellera de Salut, Patrícia Gómez, i la directora de Salut, Maria Antònia Font. / ISMAEL VELÁZQUEZ

PalmaLa directora general de Salut Pública del Govern, Maria Antònia Font, ha assegurat aquest dimarts al programa Al Dia d'IB3 Ràdio que a les Illes actualment hi ha "set o vuit" brots de coronavirus en actiu. Segons Font, la situació a l'Arxipèlag "de moment està molt controlada" i ha afegit que els casos "són fàcils de vigilar".

En aquest sentit, la directora general ha assenyalat que el que estan sorgint són "brots nous", però que "no es pot parlar de rebrots". Font ha explicat, a més, que estan seguint "tots els casos mitjançant una xarxa que hem desplegat que abans no teníem".

Per altra banda, també ha fet referència a l'estudi de seroprevalença estatal que confirma que només un 1,4% dels illencs ha desenvolupat anticossos. "Era un resultat esperat. Encara no sabem com es comportarà la immunitat. Fins que no tinguem una immunitat real amb una vacuna, haurem d'extremar les mesures", ha subratllat la directora de Salut Pública.

En paraules de Font, aquests resultats confirmen que a les Balears "teníem la situació controlada tot i que hi havia transmissió comunitària". No obstant això, ha destacat la directora, el costat negatiu és que "ens trobam que una gran part de la població no ha agafat immunitat".

stats