Gelateries

El sabor viral de TikTok que arrasa a les gelateries de Palma

La xocolata Dubai, entre altres sabors, té pistatxo, també un dels preferits a les gelateries de Ciutat

Un client compra un gelat.
15/08/2025
3 min

PalmaLes gelateries de Palma tenen una oferta cada vegada més àmplia i exòtica. Han de satisfer els gustos dels turistes sense perdre de vista tendències sorgides a les xarxes socials. Un exemple clar és l’èxit de la xocolata Dubai, un sabor viral que combina xocolata, pasta de pistatxo i kataïfi (una pasta de fil cruixent), i que va néixer a TikTok. Diverses gelateries consultades per l’ARA Balears confirmen que aquest sabor s’ha convertit en un dels més venuts gràcies a l’impacte de les plataformes digitals. Aquesta xocolata té l'origen als Emirats Àrabs, on Sarah Hamouda va crear el 2021 Fix Dessert, empresa que fa tauletes de xocolata combinant ingredients. En el cas de la xocolata Dubai, volia un sabor que li recordàs les postres àrabs knafeh. Amb el títol Tastant la xocalata Dubai, s’han viralitzat vídeos en què els usuaris mengen per primera vegada aquest gelat. Fins i tot, els usuaris comparteixen receptes per preparar-lo, que acumulen milions de visualitzacions. El seu èxit s’ha estès als supermercats, on també se n'han incrementat les vendes.

Tot i aquesta nova tendència, les gelateries destaquen que, amb la calor, els clients solen preferir els gelats de fruita. “Són més frescos”, remarca Abigail, encarregada de la gelateria Filippo, a l’avinguda de l'Argentina de Palma. L’establiment aposta per la innovació i cada temporada ofereix sabors nous elaborats artesanalment. “Cada estiu tenim alguna cosa diferent”, explica.

Segons Abigail, les preferències varien en funció de l’edat i l’origen del client: els espanyols de més de 50 anys opten per gustos clàssics com rom amb panses o tutti frutti, mentre que els joves prefereixen innovar. Pel que fa als turistes alemanys, el gelat de cookies és el més demanat. Entre rialles, també comenta que els estrangers “mengen molt de gelat” en comparació amb els locals: “Arriben a demanar quatre o cinc bolles amb toppings”.

L'encarregat d'una gelateria serveix un gelat.

A la gelateria Rosario, situada a la plaça del Rosari, també confirmen la popularitat dels gelats de fruita a l’estiu. Els sabors de llimona, maracujà i maduixa en lideren les vendes durant els dies més calorosos.

El mateix passa a la gelateria Iceberg, al carrer del Palau Reial, una de les tres que té la marca a Ciutat. Allà, destaquen el gelat de taronja com una de les seves especialitats i assenyalen que els sorbets de maduixa, mango i llimona són els més venuts durant l’estiu. Els turistes espanyols trien gustos com ametla i cafè, però el de festucs és el més popular entre el públic general, gràcies a la percepció que és més saludable.

Segons la mateixa gelateria, els alemanys prefereixen gelats d’avellana, ametla i llimona; els italians, de maduixa, avellana i pistatxo; mentre que britànics i suïssos opten per maduixa, cirera, xocolata Dubai i caramel. Els argentins, en canvi, tenen predilecció pel gelat de llet merengada.

Aquesta diversitat de gustos es combina amb un nombre ampli de sabors disponibles: fins a 24 alhora. Alguns només es poden trobar durant l’estiu, com el de maracujà i fruita de la passió. La influència de les xarxes també es fa notar en l'afluència de clients: una influencer anglesa va visitar Iceberg i, després de publicar-ne a les xarxes una ressenya positiva, el nombre de visitants es va disparar. “Venien a demanar exactament el que ella havia publicat”, expliquen.

La fama del pistatxo

Un dels sabors que més ha crescut en popularitat els darrers anys és, sens dubte, el pistatxo. Tant a Rivareno, a la plaça de la Llotja, com a Gelats Paco, a Blanquerna, asseguren que és el més venut. “En produïm prop de 40 quilos al dia”, explica Anita, de Rivareno.

A Gelats Paco, a més, destaquen altres gustos d’èxit com el de Rocher –inspirat en el famós bombó–, i els sabors propis de la casa, com el de natilla amb ensaïmada o el de bombó, una versió particular de l’stracciatella que triomfa entre la clientela.

Els gelats més venuts

Tot i que els sabors clàssics dels gelats –xocolata o vainilla, per exemple– encara són valorats i escollits pels clients, no es pot negar que han vist desplaçat en certa manera el seu paper en les preferències dels consumidors els darrers anys. Com s'ha pogut comprovar, sabors més nous, exòtics en alguns casos, han agafat protagonisme. És el cas del ja famós gelat de festucs i el de xocolata Dubai. Aquest és el rànquing dels preferits a les gelateries de Ciutat:

1. Pistatxo

Aquest gelat és el més venut per pràcticament totes les gelateries amb què ha parlat l'ARA Balears. Gelats Paco, Rivareno i la gelateria Rosario el reconeixen com el preferit sens dubte de la clientela i com un dels que més es venen durant tot l'any.

2. Xocolata Dubai

Aquest nou sabor, que deu la fama a TikTok, ja es troba present a pràcticament totes les gelateries i s'ha posicionat com un dels més cercats pels clients. El gelat és un dels més venuts a establiments com la gelateria Rosario.

3. Fruita

Els gelats de fruita no perden clients durant la temporada estiuenca. La Filippo ho atribueix a la frescor que s'hi associa, com el de tutti frutti. De fet, els sorbets guanyen força per fer front a la calor, especialment el de llimona –un dels emblemàtics de l'estació–, maduixa i melicotó. Així ho assenyala també la gelateria Rivareno, que destaca l'increment en la venda de gelat de figa, que és de temporada.

stats