Societat 08/10/2021

Roman Polanski, imputat per difamació

El cineasta, de 88 anys, ha estat demandat per l'actriu Charlotte Lewis, a qui ell suposadament hauria violat i, a més, hauria difamat en una entrevista a 'Paris Match'

2 min
El director Roman Polanski en un festival a Zuric el 2017.

BarcelonaEl cineasta francopolonès Roman Polanski ha estat imputat per difamació després d'una denúncia presentada contra ell per Charlotte Lewis, una actriu que l'havia acusat d'haver-la violat, segons ha donat a conèixer avui la cadena francesa BFM TV. Lewis, de 54 anys, va conèixer el director, de 88 anys, el 1983. Ella era una aspirant a intèrpret i ell un artista ja conegut, i aquell primer dia, segons va explicar el 2010, Polanski la va violar al seu domicili parisenc. La seva denúncia contra ell per difamació ha tingut lloc arran d'unes declaracions de l'autor d'El pianista o J'accuse el desembre del 2019 a la revista francesa Paris Match en què va parlar de les diferents denúncies rebudes per violació i es va pronunciar especialment sobre Lewis.

"La primera qualitat d'un bon mentider és una memòria excel·lent. S'esmenta sempre Charlotte Lewis a la llista de les meves acusadores sense citar mai les seves contradiccions", va dir en aquest setmanari. Polanski, tal com recorda BFM TV, va apuntar que en la promoció de Piratas (1986), cinta que ell va dirigir i en la qual ella va debutar, l'actriu hauria dit que va ser un somni rodar amb ell, que l'hi devia "tot" o que, segons un article del 1999 en el tabloide britànic News of the World, a ella li hauria agradat ser la seva amant. L'actriu, però, assegura que les seves declaracions van ser manipulades i va assenyalar haver estat denigrada pel cineasta.

La imputació de Polanski, que es va produir el mes de juliol passat, obre la porta a un procés penal a França davant del Tribunal Judicial de París que podria tenir lloc en un termini d'uns dos anys. Per a l'entorn del director, segons va apuntar BFM TV a la seva pàgina web, podria suposar "per fi" l'oportunitat que doni la seva versió dels fets i que faci front a les "contradiccions" llançades contra ell des de fa anys.

stats