Societat 25/09/2014

Rigau considera "un gran fracàs" del PP la suspensió del decret de trilingüisme

La consellera d'Ensenyament creu que el TIL "estava mal fet" per "incompetència o per mala intenció"

Efe
1 min

BarcelonaLa sentència que ha tombat el model d'escola trilingüe impulsat pel PP de Balears ha estat conseqüència de la "prepotència partidista" i suposa un "gran fracàs" polític del PP, segons la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau. En declaracions als periodistes després d'intervenir a la Comissió d'Ensenyament i Universitats del Parlament, on ha informat sobre l'inici del curs escolar 2014-2015, la consellera Rigau ha afegit que el decret de Tractament Integral de Llengües (TIL) "estava mal fet". Segons Rigau, això vol dir que "o bé hi ha hagut incompetència o mala intenció".

La consellera, que ha explicat que s'ha llegit tota la sentència, ha valorat aquest dijous que la sentència que anul·la el TIL "posa en relleu" que el citat decret "es va saltar" l'Estatut de les Balears, que indica l'obligació de consultar la universitat a l'hora de legislar sobre llengua. "En el camp de l'educació, s'ha de ser respectuós –ha argumentat Rigau–, i quan des de la política i el partidisme es vol condicionar el model educatiu, prendrem mal".

També ha advertit als que, des de Catalunya, reclamaven l'aplicació d'un sistema similar de tres llengües: "Ja tenen la resposta" a les seves exigències.

stats