Eivissa
Societat 30/01/2023

La nova depuradora d'Eivissa estarà operativa l'estiu de 2024

La ministra Teresa Ribera ha assegurat que el projecte beneficiarà 150.000 veïnats, a més de la població flotant que arriba a l'estiu

ARA Balears
2 min
Teresa Ribera, visita les obres del nou EDAR d'Eivissa

PalmaLa vicepresidenta tercera del govern espanyol i ministra per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, Teresa Ribera, ha assegurat que les obres a la nova Estació Depuradora d'Aigües Residuals (EDAR) d'Eivissa estaran llestes a finals d'any, en novembre o desembre, i, per tant, "per juny o juliol de 2024 podria estar operativa". Ribera ha assenyalat que s'han invertit 27 milions d'euros en el projecte i que se'n beneficiaran 150.000 veïnats, a més de la població flotant que arriba a l'estiu a diversos termes municipals.

Segons ha informat Europa Press, durant la visita, la ministra ha destacat la "necessitat" de l'obra, "desitjada des de fa molt de temps", a la vegada que ha recordat que el projecte ha patit "diferents vicissituds", com ara l'aparició de restes arqueològiques. Així, ha afirmat que enguany un dels temes "més sensibles" són les conduccions que es van estudiant per trams de cinc quilòmetres per evitar afeccions a restes arqueològiques.

Ribera ha assenyalat que en l'EDAR s'han invertit 27 milions d'euros, i que del projecte se'n beneficiaran 150.000 veïnats, a més de la població flotant que arriba a l'estiu a diversos termes municipals.

La Llei de Costes a Formentera

D'altra banda, la ministra ha assegurat que les demarcacions recuperades amb el nou reglament de Costes són "plenament garantistes". Segons ha explicat, el nou reglament ordena tot el que va quedar desmanegat per les normes anul·lades fa una dècada.

Ribera ha declarat que "el pitjor" que els va passar als veïns de Formentera afectats va ser la modificació de la Llei de Costes el 2013 i el reglament de 2014.

"És veritat que hi havia edificacions dins del domini marítim-terrestre, la immensa majoria d'aquestes edificacions, quedaven acollides i cobertes per la Llei de Costes original i pot haver-hi usos estacionals, de temporada, que caldrà veure detalladament si són compatibles amb la legislació vigent o cal regularitzar alguna situació", ha detallat. D'aquesta manera, ha indicat que treballen en aquest assumpte amb el Consell i amb els veïnats afectats.

Pel que fa al traspàs de competències de Costes al Govern, ha assegurat que "va molt bé" i que estan treballant en la identificació dels expedients o els mitjans disponibles i "poder acabar quant abans, en uns mesos".

En aquest sentit, la presidenta del Govern, Francina Armengol, ha recordat que l'acord està acabat amb el govern espanyol i que l'1 de juliol començaran a exercir aquesta competència.

stats