IB3
Societat 18/04/2024

La retransmissió a IB3 dels partits de semifinal de la Copa del Rei va costar 450 euros el minut

El total va ascendir als 100.000 euros pels dos partits, l'anada i la tornada

ARA Balears
2 min
Un dels moments durant la semifinal de la Copa del Rei, que va enfrontar el Mallorca i el Reial Societat.

PalmaLa retransmissió a IB3 dels partits de semifinal de la Copa del Rei va tenir un cost de 450 euros el minut, i es varen retransmetre 220 minuts de l'anada i 220 de la tornada. Així ho ha indicat aquest dijous el director general de l'ens públic, Albert Salas, i ho ha recollit Europa Press, durant la seva compareixença aquest dijous a la Comissió de Control sobre la Radiotelevisió de les Illes. Salas ha concretat que, si cada minut tenia un cost de 450 euros, el total de la retransmissió va ascendir a 100.000 euros per partit.

Concretament, en resposta a les preguntes de la diputada d'Unides Podem, Cristina Gómez, Salas ha especificat que poder retransmetre aquests partits va sorgir d'un acord a tres bandes entre la televisió estatal, ETB (l'autonòmica basca) i IB3. En aquest sentit, ha remarcat la importància, des d'un punt de vista lingüístic, de poder fer la retransmissió en llengua pròpia.

En relació amb això, el director d'IB3 ha fet una comparació amb el cost d'una sèrie, que es troba al voltant dels 1.400 euros el minut, i ha destacat que el preu pagat per aquests partits de la Copa està "molt per davall" del preu de mercat. Així, ha posat d'exemple que un partit de Lliga en què no hi ha res en joc pot ascendir als 500.000 euros.

Per la seva banda, Gómez ha destacat l'esforç des d'un punt de vista lingüístic, tot i que ha posat en dubte que hagi d'anar vinculat a retransmissions esportives, i ha considerat que el cost final va ser "disparat".

Seguiment de la final de la Copa del Rei

Quant al seguiment i la quota de pantalla que va tenir IBr amb la final de la Copa del Rei, Salas ha assenyalat que les dades són històriques, ja que IB3 ha estat per primera vegada la televisió més vista de l'Estat. L'ens públic va tenir un 11,5% de quota i més de 300.000 visualitzacions a les xarxes socials. "És l'emissió informativa més vista d'IB3 des del 2015", ha apuntat.

stats