Societat 27/04/2020

Els bars i restaurants demanen a Cort que els torni l'impost de les taxes de les terrasses que han pagat

Viuen una situació desesperant i demanen que la devolució es faci al més aviat possible

Ara Balears
1 min
Terrasses del carrer Fàbrica

PalmaRestauració CAEB reclama a l'Ajuntament de Palma que torni els doblers de la taxa de les terrasses, perquè amb la crisi sanitària els negocis es troben en "una situació desesperant", segons ha informat en un comunciat.

Segons Efe, fan aquesta petició perquè a principi d'abril el batle de Palma, José Hila, anuncià "l'exempció de la taxa d'ocupació de la via pública, des de l'inici de l'estat d'alarma fins a final d'any". Tenint en compte les despeses a què han de fer front els bars, restaurants i cafeteries mentre tenen tancades les portes, l'associació demana que aquesta mesura es faci "al més ràpid possible", detallen des de l'associació.

Restauració CAEB explica també que "la majoria de restauradors varen pagar l'impost de les terrasses per avançat" i, si ara els tornen els doblers, podran "pal·liar una part dels efectes devastadors" de la crisi. "És ara quan necessitam que ens tornin els doblers d'aquest impost per poder tenir liquiditat i fer front no només als lloguers, sinó també a les despeses fixes que tenim encara que l'activitat estigui totalment aturada", ha destacat l'associació en una nota.

Per altra banda, l'associació ha insistit en la necessitat d'ampliar les ajudes de l'Ajuntament de Palma a altres tipus d'imposts, com ara els serveis de la recollida de fems, la incineradora i les taxes municipals.

stats