Societat 22/12/2020

Restauradors de Mallorca rebutgen el pla de rescat de Sánchez

Consideren que “no contempla cap ajuda directa”

Ara Balears
1 min
Un bar de Palma.

PalmaL'Associació Mallorquina de Bars, Cafeteries i Restaurants de Restauració CAEB ha rebutjat aquest dimarts el pla de rescat que anuncià el president del govern espanyol, Pedro Sánchez. "S'ha de tenir en compte que l'hostaleria, directa i indirecta, genera un 30% del Producte Interior Brut del territori espanyol. No ens arribarà cap ajuda perquè es passa la pilota a les comunitats autònomes", ha insistit la patronal en una nota.

L'objectiu del govern "no és ajudar, sinó perjudicar un sector que necessita un rescat", ha dit. En aquest sentit, ha especificat que en les 22 pàgines del document, l'executiu "ven fum i el sector torna a quedar sense ajuts".

Així mateix, la patronal també ha expressat "frustració" perquè quan es destrueixi el teixit industrial s'arruïnaran també treballadors, autònoms i el petit i mitjà empresari de Mallorca i de tot el territori espanyol. Per això, considera que en una situació econòmica com la generada pel covid-19, "els doblers haurien de ser per als que més ho necessiten, com el sector de la restauració".

stats