Societat 03/05/2020

La generació de residus a les Illes Balears disminueix un 14% des de la declaració de l’estat d’alarma

L'Arxipèlag ha generat 59.038 tones de residus, un 14% menys que en les mateixes dates que l’any passat

Ara Balears
1 min
La generació de residus a les Illes Balears disminueix un 14% des de la declaració de l’estat d’alarma

PalmaLes condicions del confinament imposat arran de la declaració de l’estat d’alarma, el 14 de març, han provocat una davallada en la generació de residus municipals a les Illes Balears, segons les dades recopilades per la Conselleria de Medi Ambient i Territori i aportades pels consells insulars.

Segons ha informat el Govern balear a través d'una nota de premsa, fins al 20 d’abril a les Illes Balears s’han generat 59.038 tones de residus municipals, un 14% menys que en les mateixes dates que l’any passat, quan se'n varen recollir 78.666.

Per illes, s’observa una davallada més acusada a les Pitiüses. A Eivissa la caiguda ha estat del 22%, mentre que a Formentera ho ha estat del 18%. Menorca, amb un 6%, és l'illa amb una menor reducció dels residus municipals, mentre que Mallorca registra una caiguda del 14%.

Per fraccions, la caiguda més acusada l’han patida el paper i el cartró (19%), seguits de la matèria orgànica (12%) i els envasos de vidre (11%). Els envasos lleugers, en canvi, han experimentat un increment del 2%. Pel que fa a la fracció de rebuig, se n’han generat 17.209 tones menys, una xifra que suposa una davallada del 15%.

El director general de Residus i Educació Ambiental, Sebastià Sansó, vincula aquesta davallada al tancament dels sectors turístic i de la restauració. En aquest sentit, considera "necessari que les mesures de reactivació de l’economia prevegin la diversificació i circularització de l’economia balear" per poder fer front a futures crisis i continuar avançant cap a "un escenari que impliqui la disminució en la generació de residus sense que això impliqui una situació econòmica tan crítica com la que la Comunitat està afrontant".

stats