Societat 05/08/2020

Les reserves de touroperadors britànics cauen un 66% a Mallorca en una setmana, segons un estudi de Dingus

Formentera i Menorca són les illes amb més cancel·lacions

Ara Balears
1 min
Turistes a l'aeroport de Palma.

PalmaLes reserves dels principals touroperadors britàncis, com TUI UK i Jet2 Holidays, han caigut un 66% a Mallorca en una setmana, en comparació amb la setmana anterior. Així ho indica l'informe del proveïdor de tecnologia turística Data Hotel Dingus. Formentera i Menorca són les illes que registren més cancel·lacions, amb una davallada d'un 78% i un 71%, respectivament, mentre que a Eivissa és d'un 63%, segons Efe.

L'estudi destaca que les famílies són les que més anul·len les reserves i que l'Arxipèlag afronta el darrer mes "una baixada per damunt del 50% tant en reserves com en nits per habitació i facturació". En aquest sentit, el conseller delegat de Dingus ha atribuït aquest descens a "la caiguda del mercat britànic", sobretot en les estades de setembre i octubre.

La responsable de negoci, Paula Servera, ha explicat que els turoperadors britànics "van reduir el percentatge de fiabilitat per a les estades d'agost a un 22%" i que a principi d'aquesta setmana, el percentatge de cancel·lació de reserves en territori espanyol era d'un 61%.

L'informe indica també que els canals de venda en línia "comprenen més del 50% de les reserves els darrers set dies analitzats, mentre que la touroperació, en especial la britànica, es contreu a l'11,4%", explica Servera. També demostra que hi ha hagut "un lleuger augment" de les vendes els darrers 30 dies, amb 291.131 reserves, encara que més de la meitat "són per a estades d'entre una i quatre nits". Per la seva banda, Montserrat especifica que les reserves es fan "en molt poca antelació i la darrera setmana "el 65% de les confirmades són per als pròxims 30 dies".

stats