Emergència climàtica
Societat09/08/2023

Les reserves hídriques se situen per sobre de la meitat de la seva capacitat a les Balears

Això suposa sis punts més que en el mateix període de l'any passat

ARA Balears

PalmaLes reserves hídriques de les Balears s'han situat durant el mes de juliol en el 55% de la seva capacitat, cosa que suposa sis punts més que el mateix mes de l'any passat, quan estaven al 49%.

Segons ha detallat la Conselleria del Mar i Cicle de l'Aigua en una nota de premsa aquest dimecres, per illes, a Mallorca i Menorca augmenten quasi un 10% les reserves hídriques. Concretament, Mallorca puja del 49 al 56%, en comparació amb el mes de juliol de 2022 i Menorca, del 43% al 51%. En el cas d'Eivissa, és l'única que sofreix una baixada de les reserves, ja que ha passat del 55% al 40%.

A més, el Govern ha explicat que els descensos més significatius d'Unitats de Demanda (UD) són: Menorca, Manacor-Felanitx, Migjorn, Tramuntana Nord, Tramuntana Sud i Eivissa. Només dues UD (Artà i Formentera) es troben en situació de normalitat (per damunt del 0,5) i quasi tot el territori (93,7%) està en situació de prealerta. Per altra banda, la UD es Pla es manté i la UD Formentera puja.

Cargando
No hay anuncios

Segons dades de l'Aemet, les precipitacions del mes han estat escasses a totes les Illes, en concret, d'1,6 litres per metre quadrat (l/m²), davant els 5,2 de la mitjana històrica, és a dir un 69% menys. Per illes, a Mallorca s'han registrat 1,9 l/m², davant els 5,7 l/m² de la mitjana històrica, i a Menorca, 0,8 l/m², davant 5,1 l/m².

Finalment, d'acord amb les dades de l'Aemet, ha estat un mes extremadament càlid a les Balears, amb una temperatura mitjana de 27,3 graus i una anomalia de 2,4. En aquest sentit, s'han batut rècords absoluts de temperatures i de temperatures mínimes altes en moltes estacions de les Illes.