Les reserves hídriques de les Balears descendeixen fins al 64%

La situació general és lleugerament pitjor que fa un any, quan es trobaven al 67% de mitjana

L'estat de les reserves hídriques de les Balears durant el mes de març va caure tres punts respecte del mes de febrer i s'ha situat en el 64% de mitjana, segons ha informat la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca. 

Formentera ha registrat una caiguda d'un 11%, cosa que situa la reserva en el 44% de la seva capacitat i posa en situació de prealerta la unitat de demanda. Menorca ha estat l'única illa que ha registrat un increment d'un 5%. Mallorca i Eivissa han perdut quatre punts cadascuna. 

No obstant això, d'acord amb l'índex de sequera, la situació continua sent de normalitat. Les unitats de demanda no canvien de situació fins que no es registren tres mesos consecutius amb valors inferiors als dels nivells de normalitat. 

Per tant, si la situació no millora, Formentera podria entrar en situació de prealerta el mes de maig. A Mallorca, la Unitat de Demanda de la Tramuntana Nord es troba en la mateixa situació. Les precipitacions de tardor i principis d'hivern i les poques extraccions de l'hivern han permès que les altres vuit unitats de demanda de les Balears es mantinguin en situació de normalitat. La situació general és lleugerament pitjor que fa un any, quan les reserves hídriques es trobaven al 67% de mitjana. 

EDICIÓ PAPER 14/09/2019

Consultar aquesta edició en PDF