Successos
Societat 07/07/2023

Rellotges de luxe robats i amagats en peluixos i sabates

Desarticulen a Barcelona un pis on els lladres guardaven el seu botí, valorat en gairebé 400.000 euros

ARA
2 min
El peluix amb un rellotge de luxe a dins

BarcelonaFins a 13 rellotges de luxe valorats en gairebé 400.000 euros i amagats en elements com sabates, un os de peluix o fins i tot llums del sostre. Els Mossos d'Esquadra han desmantellat a Barcelona un pis que funcionava com a punt de recepció de rellotges provinents de robatoris amb violència. Un dels homes que regentaven el pis i amagaven el botí en diferents objectes ha quedat detingut per un delicte de receptació. I la policia en busca dos més. Els lladres es movien per zones on hi havia molts turistes i es coordinaven per escollir les víctimes i ajudar-se a fugir amb el rellotge.

La investigació policial que va conduir cap aquest domicili va començar amb una denúncia del 5 de juny pel robatori violent d’un rellotge valorat en 8.500 euros al districte de Sant Martí de Barcelona. Un dels lladres es va acostar a la víctima per l’esquena i la va agafar del braç on portava el rellotge. Després de diverses estrebades, l'hi va aconseguir prendre i va marxar en patinet amb un altre home que vigilava l’actuació. És el mateix modus operandi que fan servir altres lladres especialitzats en el robatori de rellotges. Els membres d'aquest grup feien servir "violència premeditada" per aconseguir els seus objectius, segons remarquen els Mossos d'Esquadra, que afegeixen també que si era necessari agredien les víctimes per poder fugir amb els rellotges.

L'operatiu policial en el pis on amagaven rellotges de luxe

A partir d'aquella primera denúncia, la policia va poder identificar un pis on vivien dos dels membres del grup i on amagaven els rellotges per després col·locar-los al mercat il·lícit. Va ser en l'escorcoll d'aquest habitatge quan els agents van trobar els 13 rellotges amagats en diferents llocs. Un dels homes que hi havia al domicili acumulava fins a cinc antecedents per delictes contra el patrimoni (entre tots els membres del grup sumen un total de 35 antecedents) i va quedar detingut per un delicte de receptació.

Dos lladres més vinculats amb el detingut i que vivien en aquest domicili tenen una ordre de cerca i detenció per la seva implicació amb els fets del dia 5 de juny. Els Mossos han determinat que han fugit del país i ho atribueixen a la pressió policial que hi ha a Barcelona per part d’efectius de paisà dels grups de delinqüència urbana i del grup Titani, especialitzat en el robatori de rellotges de luxe. Aquest grup es va crear ara fa un any a la regió metropolitana de Barcelona. Com remarquen els Mossos en el seu balanç, aquest grup va resoldre, durant els mesos de maig i juny, dos robatoris d'aquest tipus i va detenir quatre homes.

La policia treballa amb la hipòtesi que darrere la receptació d’aquests rellotges que tenen un alt valor econòmic, fins i tot alguns són peces exclusives i úniques, hi ha xarxes criminals que s’encarreguen de vendre’ls a l’estranger, on les dificultats per seguir-ne el rastre es redueixen dràsticament.

stats