Autoritat Portuària
Societat 15/12/2022

Relleu generacional, compromís públic i projecció de futur: l'APB posa punt final al seu 150è aniversari amb un acte al Port Centre

El president de la institució, Jaume Colom, ha destacat el protagonisme de les persones que han fet possible "un desenvolupament modern dels nostres ports"

ARA Balears
2 min
Celebració del 50è aniversari de l'APB

PalmaL'Autoritat Portuària de les Balears ha posat punt final a un any de commemoració pel 150è aniversari de l'organisme que va donar origen a l'APB, la Junta d'Obres del Port de Palma. A l'acte, que s'ha celebrat al Port Centre, el president de la institució, Jaume Colom, ha remarcat el protagonisme de les persones que han fet possible "un desenvolupament modern dels nostres ports, que ha repercutit directament en el creixement econòmic de les nostres illes durant el darrer segle". "Homes i dones que des del seu àmbit d'acció, més extens o més concret, fan funcionar diàriament el complex engranatge dels ports, tan necessaris i vitals a les illes per a l'abastament i el transport de ciutadans", ha afegit.

En un comunicat de l'entitat, han destacat que el moment més emotiu ha estat l'homenatge a antics presidents, directors i secretaris de l'APB, representats en Rafel Soler i Pere Bonet. El primer és el director viu més longeu, mentre que Bonet és el darrer faroner del far de Portopí del port de Palma. A ells, en nom de tots els presents, se'ls varen lliurar els dos primers números de la reproducció limitada i seriada que ha elaborat l'artista Marta Ruiz Anguera per a l'ocasió i que seran regalades als treballadors de l'Autoritat Portuària de les Balears.

Durant l'esdeveniment també s'ha presentat la placa commemorativa que lluirà a l'entrada de la seu institucional. El text de la placa va dedicat als homes i les dones que han fet del port la seva vocació de servei públic, recollint l'herència dels predecessors per convertir-lo en llegat per a generacions futures.

D'altra banda, el tema 'De tot cor', cedit per l'artista Tomeu Penya, ha estat el lema conductor de l'aniversari de la institució. En aquest sentit, l'acte ha finalitzat amb una breu actuació del cantant mallorquí.

stats