Societat 05/01/2021

La cavalcada més freda dels Reis d'Orient omple d'il·lusió les cases de les Balears

Ses Majestats arriben a Palma, una ciutat de carrers buits en plena pandèmia

Clàudia Darder
2 min
Enguany els més petits han hagut de seguir la cavalcada per la televisió

PalmaÉs una nit de Reis molt freda. Ses Majestats d'Orient han arribat, amb les seves vestimentes acolorides i les seves carrosses plenes de regals per repartir, al moll Vell de Palma cap a les 19 h, ja amb fosca, amb el veler Verdera. Els carrers ja estaven buits; molts dels establiments ja havien tancat (els bars i restaurants tanquen a les 18 h) i a molts no els quedava gaire de jornada. Als Reis, però, encara els queda tot un vespre per endavant de feina; un viatge per totes les cases de les Illes on deixaran paquets plens d'alegria i entusiasme. Així ho han promès des del balcó de l'Ajuntament de Palma. El Rei Gaspar, acompanyat pels Reis Melcior i Baltasar, ha assegurat que han rebut totes les cartes dels illencs i que aquest vespre veuran com es compliran els desitjos demanats. No s'han oblidat de recordar que les normes de seguretat s'han de respectar, perquè així ho requereix la situació pandèmica.

El recorregut des del moll Vell fins a Cort s'ha vist deslluït; no hi ha hagut caramels ni tampoc l'escalfor dels més petits, que sempre contagia la il·lusió als adults que els acompanyen. Malgrat tot, la màgia d'aquesta nit de Reis ha arribat a totes les cases de les Balears.

La cavalcada més freda dels Reis d'Orient omple d'il·lusió les cases de les Balears

Ja se sabia que la cavalcada seria sense públic. Però els carters reials, les fades i els éssers màgics han fet la seva feina i s'han colat als menjadors de les cases de tothom a través de la retransmissió en directe d'IB3 Televisió; les presentadores Inés Mateu, Marina Simó, Noemí Garcies i Margalida Mateu han estat les encarregades d'explicar en tot moment què passava i, fins i tot, han llegit algunes cartes que han enviat als Reis alguns infants; "salut" ha estat una de les demandes més recurrents. Aquest model de cavalcada d'enguany ha estat la proposta de l'Ajuntament de Palma a causa de la pandèmia de covid-19, sobretot per evitar aglomeracions.

Per la televisió s'ha pogut seguir el recorregut de Ses Majestats, i també s'han retransmès algunes actuacions de diferents grups de teatre, dansa i ball modern. Hi han participat artistes del Circ Stromboli, alumnes de The Royal Factory Dance Academy, contacontes de n'Aina Zuazaga, ballarines de l'escola Angela Bruno, els pallassos de Sonrisa médica, l'Associació de Veïns l'Olivera de Son Cotoner com a carters reials i ambaixadors de Ses Majestats i geganters i capgrossos de la Sala juntament amb una parella de ball de bot.

Una vegada arribats a la plaça de Cort, Ses Majestats han estat rebudes pel batle, José Hila, que els ha lliurat les claus de la ciutat juntament amb un infant en representació de la Fundació ONCE i ASPAS.

stats