Els refugis del Parc de Llevant continuen tancats a causa de les inundacions

La Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca ha recomanat precaució a l’hora de fer activitats al parc per la perillositat que presenten algunes zones

Els refugis de l’Arenalet, l’Alzina i els Oguers, situats dins el Parc Natural de la Península de Llevant, a més de la zona d’acampada que hi ha dins l’espai natural, continuen tancats després que les pluges del 9 d’octubre en aquesta zona de Mallorca en deixàs intransitables els camins d’accés.
 
Així mateix, la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca ha recomanat precaució a l’hora de fer activitats al parc per la perillositat que presenten algunes zones i la inaccessibilitat a altres. A més, en cas de necessitat de rescat, les vies d’accés i sortida estan inhabilitades.
 
Els camins afectats són els de l’Alqueria Vella a l’Arenalet d’Albarca, el de l’Arenalet als Oguers, el camí de l’Esquena Llarga, el camí de Son Puça, l’accés a l’Alqueria Vella de Dalt i el camí a Tudossa.
 
Amb la intransitabilitat dels camins també es veuen afectades les tasques agrícoles i ramaderes, les tasques de prevenció i extinció d’incendis, a més de la gestió dels valors naturals del parc.
 
Les tasques necessàries per rehabilitar els camins són l’estabilització del ferm, les millores en el drenatge, i la revisió i substitució de les conduccions d’aigua que hi ha en alguns camins, entre d’altres.
 
A banda dels camins, algunes de les àrees agrícoles del parc han patit grans processos erosius amb acumulacions de terres i rentada de terra fèrtil en àrees altes dels cultius.

EDICIÓ PAPER 17/08/2019

Consultar aquesta edició en PDF