Societat 14/03/2022

Els refugiats ucraïnesos s'allotjaran a l'alberg de Sa Vinyeta de Ciutadella

Atès que el pis habilitat inicialment ha quedat petit, l'Administració ha decidit adequar aquesta infraestructura

Iván Martín
1 min
Alberg de Sa Vinyeta, Ciutadella.

Els nou refugiats ucraïnesos que arribaran aquesta setmana a Menorca s'allotjaran a l'alberg de Sa Vinyeta, a Ciutadella. Així ho ha confirmat aquest dilluns el Consell de Menorca, que ha precisat que es tracta de tres mares i sis fills menors d'edat que no disposen d'allotjament ni contactes a l'illa. La màxima institució insular té el suport de la Creu Roja, que s'encarregarà de l'alimentació, i del Fons Menorquí de Cooperació, que habilitarà l'alberg.

La consellera insular de Benestar Social i Família, Bàrbara Torrent, ha explicat que hi ha un pla d'actuació per acollir les víctimes de la guerra: "Tenim un pla d'acollida per a refugiats i un protocol per a casos d'emergència que estam adaptant per poder atendre aquest nou col·lectiu i oferir-los allotjament, manutenció i ajuda per regularitzar la seva situació".

El Consell havia ofert dues places de la Casa de la Infància per a menors no acompanyats i cinc places al pis destinat a l'acollida de refugiats. Atès que el pis habilitat inicialment ha quedat petit, l'Administració ha decidit adequar Sa Vinyeta fins a final de mes.

D'altra banda, també s'ha activat l'Oficina d'Atenció a la Persona Nouvinguda, a través de la qual s'ofereix assessorament tècnic i jurídic. A més, la institució havia anunciat l'aportació de 15.000 euros al Fons Menorquí de Cooperació per ajudar amb la crisi humanitària.

stats