Societat 21/11/2018

Red Eléctrica i Nexans invertiran 50 milions d'euros en el cable entre Menorca i Mallorca

La nova instal·lació subterrània i submarina que possibilitarà la connexió elèctrica tindrà 68 quilòmetres de longitud i una profunditat màxima de 81 metres

Iván Martín
1 min
Responsables de Red Eléctrica i Nexans han escenificat l'acord que millorarà les condicions energètiques de Menorca.

MaóRed Eléctrica España i l'empresa francesa Nexans han signat aquest dimecres el contracte de fabricació i instal·lació del cable que connectarà Mallorca i Menorca per un import de 50 milions d'euros. Red Eléctrica ha finalitzat el procés de licitació en temps rècord, tan sols 20 dies després de l'autorització administrativa de construcció, concebuda pel Consell de Ministres. L'objectiu és que el servei estigui en funcionament l'any 2020.

El nou cable subterrani i submarí, que possibilitarà la connexió elèctrica a 132 KV entre Mallorca i Menorca, tindrà 68 quilòmetres de longitud i una profunditat màxima de 81 metres. El projecte global suposa una inversió de 84 milions d'euros i permetrà reforçar la seguretat i la qualitat del subministrament entre les illes, generant una major integració d'energies renovables en condicions de seguretat per al sistema i un augment de l'eficiència dels interconnectats.

D'altra banda, Red Eléctrica España ha comunicat que reforça el Pla especial de manteniment a Menorca amb la incorporació de recursos tècnics i humans addicionals, traslladant una grua única a l'illa per les seves característiques per als treballs a la xarxa d'alta tensió.

stats