Societat 29/04/2020

Recullen 1.026 tones de residus electrònics a les Illes Balears durant el primer trimestre de l'any

Aquesta xifra duplica les previsions de recollida que la fundació Ecolec havia estimat per a aquest període a l'Arxipèlag

Ara Balears
1 min
Recullen 1.026 tones de residus electrònics a les Illes Balears durant el primer trimestre de l'any

PalmaLa fundació Ecolec ha recollit 1.026 tones de residus electrònics a les Illes Balears durant el primer trimestre de l'any. Segons ha informat l'entitat a través d'un comunicat, aquesta xifra duplica les previsions de recollida que l'organització havia estimat per a aquest període a l'Arxipèlag.

L'entitat dedicada al reciclatge d'aparells elèctrics i electrònics continua la seva tasca malgrat la crisi sanitària i estima que serà molt difícil aconseguir els objectius ecològics fixats per al 2020. Malgrat que la recollida, gestió i tractament de residus s'ha considerat per part del Govern una activitat essencial, el tancament dels establiments de venda d'electrodomèstics llastarà les vendes d'aquests productes i, per tant, la generació de residus.

L'entitat indica que el confinament ha intensificat l'ús d'aparells elèctrics i electrònics, segons detalla el director general de fundació Ecolec, Luis Moreno Jordana: "Usam més els nostres electrodomèstics per cuinar, o usam telèfons i ordinadors personals per fer videotelefonades".

En 2019, la fundació Ecolec va gestionar a les Balears 4.544 tones d'aquest tipus de residus, de les quals va recuperar 107 tones de coure, que ha estat reintroduït novament en el cicle productiu.

stats