Societat 30/10/2023

Un recinte firal, el museu de Gesa i equipaments esportius: les inversions de capitalitat de Cort

El Govern i el Consell de Mallorca han anunciat aquest dilluns que aportaran 20 i 2,5 milions d'euros, respectivament, a l'Ajuntament de Palma

2 min
Edifici de Gesa, de Josep Ferragut.

PalmaL'Ajuntament de Palma rebrà el 2024 20 milions d'euros del Govern i 2,5 del Consell de Mallorca en concepte de la Llei de capitalitat, segons han informat aquest dilluns els líders de les tres administracions en una roda de premsa conjunta. Algunes de les inversions que es faran amb aquests doblers, ha explicat el batle de Palma, Jaime Martínez, seran "un recinte firal, un equipament cultural a Gesa i la millora de les instal·lacions esportives de Palma".

Per ara, però, no han detallat quina partida econòmica anirà a cada projecte ni quins altres es beneficiaran d'aquest pressupost. No obstant això, Martínez ha insistit que "és la primera vegada que s'assigna aquesta inversió abans d'aprovar els pressupostos municipals". Així, tant el batle com el president del Consell, Llorenç Galméz, i la presidenta del Govern, Margalida Prohens, han subratllat que aquesta és una "aportació històrica".

Ara bé, l'any passat el Consistori palmesà va percebre 30 milions d'euros en concepte de Llei de capitalitat, gairebé un terç més que la quantitat aprovada enguany. Per defensar que la seva inversió ha estat històrica, tot i que els anys anteriors hagi estat superior, els dirigents del Partit Popular han defensat que anteriorment s'incloïen sota aquest concepte projectes que eren d'altres competències, com ara conselleries del Govern.

“Palma és capital. Però Palma també és capital pels seus residents, i del turisme, la cultura i les grans fites esportives. I això requereix un finançament i una col·laboració”, ha declarat al respecte Prohens, qui ha insistit en diverses ocasions que “Palma és la capital del turisme”. Per la seva banda, el president del Consell, Llorenç Galmés, s’ha limitat a dir que amb aquesta inversió “es reafirma el compromís amb la capital de la nostra illa”, la qual permetrà “posar en marxa tots els projectes pendents”. 

stats