Societat 03/05/2018

Una reanimació cardiopulmonar de Guinness per conscienciar la població

La Conselleria de Salut, el Consell de Mallorca i la FELIB organitzen una jornada en què esperen que 3.000 persones facin una RCP

Sabrina Vidal
2 min
Pràctiques de reanimació

PalmaLa cita és el dissabte 19 de maig al Palma Arena, a les 10 h. És una convocatòria multitudinària a la qual encara es pot sumar qui ho desitgi i que pretén batre un rècord Guinness de persones que practiquen una reanimació cardiopulmonar simultàniament.

Per a això es prepararan prop de 500 ninots de plàstic. S'espera la participació de 3.000 persones per superar l'anterior rècord, situat en prop de 2.600 participants. Però allò important "no és batre el rècord, sinó conscienciar la població sobre la importància de reaccionar a temps davant una aturada respiratòria", ha assenyalat el doctor Tomeu Marí, un dels primers promotors de la jornada.

La iniciativa sorgí el passat mes d'octubre per la "preocupació entre els membres del món sanitari per les morts sobtades", ha afegit Marí, qui assegura que "si aconseguim que s'ensenyin a fer RCP a les escoles haurem aconseguit els nostres somnis".

Joan Carles Verd, Patricia Gómez i Tomeu Marí

En aquest sentit, la consellera de Salut, Patricia Gómez, assenyala que ja es treballa de manera conjunta en la cartera d'Educació per a la formació dels docents.

Tant Gómez com el president de la FELIB, Joan Carles Verd, han assegurat que aquest esdeveniment "ambiciós", ha de servir per "estar preparats més enllà dels rècords". La Federació de Municipis ha recordat que es fan cursets per als empleats municipals per assolir una major prevenció.

En una reanimació cardiopulmonar la diferència entre la vida i la mort pot raure en el temps que triga a arribar un equip d'emergències.

A la jornada de dia 19 hi participarà també l'atleta d'elit Chema Martínez. Per animar la diada hi haurà, a més, una exposició de vehicles equipats i animació per a les famílies.

stats