Societat 06/02/2020

Converteixen el refugi del poeta Rafel Alberti a Eivissa durant la Guerra Civil en una cova ocupada i un abocador

L'Ajuntament de Sant Josep n'ha retirat mitja tona de residus i ha netejat la zona

Ara Balears
2 min
La cova de Sal Rossa abans de ser netejada

PalmaL'Ajuntament de Sant Josep ha retirat mitja tona de residus de la cova de Sal Rossa, coneguda per haver servit de refugi al poeta Rafael Alberti a Eivissa a l'inici de la Guerra Civil espanyola. El Consistori ha informat aquest dijous que hi ha indicis que la cova s'estava utilitzant com a habitatge precari actualment per part d'una o diverses persones.

La Policia Local ha acompanyat les labors de neteja amb la finalitat de dissuadir el possible retorn de les persones que poguessin estar vivint en aquesta cova. En l'operatiu per recuperar aquest lloc, molt conegut per veïns i residents, se n'ha retirat més de mitja tona de residus de tota mena, com ara mobles, butaques, matalassos i una gran quantitat de plàstics, així com altres elements acumulats de "manera incontrolada", segons ha assenyalat l'Ajuntament de Sant Josep.

El refugi del poeta Rafel Alberti a Eivissa durant la Guerra Civil, convertit en una cova ocupada i un femater

Després d'un avís rebut a la Línia Verda de Sant Josep, els serveis tècnics varen inspeccionar la cova i varen poder comprovar també que la situació denunciada suposava un risc per als habitants d'aquest paratge, situat a l'interior del parc natural.

La regidora de Medi Ambient, Mònica Fernández, ha destacat que el Consistori no podia quedar impassible davant l'"abandonament d'un lloc tan rellevant" per la petjada que va deixar "una figura clau de les lletres espanyoles com és Rafael Alberti", ha dit. Fernández també ha recordat el risc que representava l'ocupació irregular d'aquest espai, on hi ha "indicis de foc i una perillosa acumulació de material combustible", en ple parc natural.

stats