Societat 27/09/2021

Quins són els grans reptes i dubtes del nou curs escolar?

Segons l'estudi de Gadeso, el fracàs escolar continua sent principal problema del sistema educatiu illenc

ARA Balears
2 min
Alumnes durant una classe

PalmaLes Illes Balears afronten el nou curs escolar marcat per la pandèmia i el retorn a la presencialitat amb certs dubtes i reptes. Segons l'estudi que ha fet Gadeso, el 88% dels entrevistats considera que el fracàs escolar és el gran problema del sistema educatiu illenc, seguit de la manca de relació entre el que s'ensenya i el món laboral (81%), la ràtio d'alumnes per aula (69%) i la manca de recursos i d'inversió (63%).

Tot i que l'abandonament i el fracàs escolar continuen sent, per a la majora, el principal problema del sistema educatiu illenc, la inserció laboral després d'acabar els estudis guanya força. Amb la crisi econòmica derivada de la pandèmia, el mercat laboral illenc viu una situació d'inestabilitat que ha encès les alarmes de pares, mares, alumnes i docents sobre si realment els centres educatius illencs preparen els estudiants per entrar i adaptar-se al mercat laboral.

A més d'una formació més dirigida per ajudar els més joves a trobar feina i facilitar-los l'entrada al mercat laboral, l'educació també és clau –segons les dades de l'estudi de Gadeso– per al desenvolupament personal, la convivència i per desenvolupar el valor de l'esforç.

Per contra, la percepció que els alumnes i pares tenen dels professors sí que ha millorat. La xifra d'entrevistats que consideren que la implicació dels docents és baixa continua en descens un any més i ja només el 18% considera que l'actitud dels mestres és un dels problemes del sistema educatiu illenc.

La pandèmia ha provocat un augment en el valor que els illencs donen a l'educació i formació dels més joves. Els darrers anys, la importància que els residents de les Balears donen a l'educació i rebre una bona formació ha registrat un augment progressiu i aquest any també continua a l'alça. A Menorca (7,8) és on es dona més importància a l'educació, mentre que a Eivissa i Formentera és a on se n'hi dona menys (7,0). Mallorca (7,5) se situa en un lloc intermedi.

stats