Recital
Societat 21/07/2023

Quatre poetes joves fan vibrar els pàmpols de les vinyes de Santa Maria

Més de 500 persones assisteixen al recital a Can Pau, en la 12a edició de Poesia al vinyet

ARA Balears
2 min
Els poetes joves, a la vinya de Can Pau.

PalmaAmb el lema de 'Flaire jove', quatre poetes mallorquins que no arriben a la trentena recitaren aquesta setmana algunes de les seves creacions a la vinya de Can Pau, a Santa Maria del Camí. Cecília Navarro Frau (Llucmajor, 2002), Jeroni Mas Fiol (sa Casa Blanca, 2002), Clara Fiol Dols (Palma, 1995) i Miquel Àngel Adrover Perelló (Campos, 1995) llegiren les seves composicions poètiques en la darrera edició de Poesia al vinyet, un acte inclòs dins el programa de festes del poble.

Segons Bernat Calafat, un dels organitzadors, "les veus dels joves declamaren uns poemes íntims, d’altres de festius, alguns de provocadors, insinuadors, reflexius des del jo i des del context que viuen". "Varen ser quatre paraules joves, plenes d’intensitat que ompliren de versos els pàmpols del vinyet, acaronant els raïms verds", comenta Calafat, que també és responsable del celler Jaume de Puntiró.

El celler va obsequiar els poetes amb un parell de botelles de vi.
Un moment de la vetlada, a la vinya de Can Pau, ben il·luminada per a l'ocasió.

Entre les lectures dels poemes s’intercalaren peces musicals de la Vinyòvol Band, un grup de músics provinents de la Banda de Santa Maria del Camí, dirigits per Bernat Gelabert. La Vinyòvol Bans està formada per set saxos (baríton, tenor, alt), un clarinet, un baix i una bateria. Interpretaren peces de Justin Hurwirtz, Van Morrison, Leonard Cohen, Alan Menken, Lady Gaga, Coldplay i Els Pets. Fora del programa previst actuaren les joves santamarieres Paula Mir al piano i Maria de la Pau Rodríguez a la veu, interpretant la peça Boig per tu de Sau, una cançó que de manera instrumental sempre ha estat present a Poesia al vinyet.

Més de 500 persones assistiren a l’acte, que es va cloure amb un tast del vi blanc de Jaume de Puntiró de l’anyada del 2022 i que presentà Pere Calafat i Vich. "És un vi de color groc pàl·lid amb reflexos verdosos, molt brillant, s’hi aprecia un important cabal aromàtic. d’aromes primàries, de fruites verdes: poma, albercoc i melicotó; amb un fons de fruits secs: cireres, panses i albercocs. En bocam és fresc, viu i harmoniós, molt equilibrat, amb un final de boca llarg i agradable", va explicar dimarts passat Pere Calafat.

stats