Societat 15/10/2020

Pullmantur comença els tràmits per iniciar un ERO

El mes de juny va presentar concurs de creditors

Ara Balears
1 min
Creuers a la badia de Palma

PalmaLa naviliera Pullmantur Creuers té la intenció de començar els tràmits per presentar un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) per causes econòmiques, productives i organitzatives, a causa de la situació del covid-19. Fins ara, uns 215 treballadors de la plantilla havien estat en un Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO), principalment els empleats de màrqueting i comercials, segons informa Efe.

Cal recordar que el mes de juny l'empresa va presentar un concurs de creditors a Espanya. La crisi del coronavirus deixà Pullmantur Creuers en una situació molt crítica i Cruises Investment Hòlding i Royal Caribbean Group (RCL) sol·licità la reorganització de la seva empresa conjunta, de la qual són propietaris en un 51% i un 49% respectivament, sota els termes d'illes espanyoles d'insolvència.

També han pres mesures com deixar les oficines centrals, que es troben a l'edifici Pòrtic en Camp de les Nacions de Madrid, i traslladar-se a unes de més petites. A final de setembre, el president i conseller delegat de la naviliera, Richard J. Vogel, va assegurar que la companyia estava treballant en un "nou pla de negoci per tornar a navegar", juntament amb l'administrador concursal i que, si els seus actuals propietaris no l'aprovassin, cercaria "nous inversors".

Segons Vogel, Pullmantur es troba en una situació difícil perquè és una cadena petita, i durant molts d'anys no ha estat capaç de ser prou rendible per generar liquiditat que permeti aguantar un llarg període d'inactivitat. A més, la companyia ha quedat sense vaixells, ja que els tres amb els quals navegava varen haver d'anar a desballestament.

stats