Feminisme
Societat 24/08/2023

El PSIB demana a la Federació de Futbol Balear que "es pronunciï contundentment i voti en contra de Rubiales"

La diputada socialista Mercedes Garrido ha demanat també al conseller d'Esports, Jaume Bauzá, que se sumi a les mostres de contrarietat

ARA Balears
1 min
Luis Rubiales en una imatge recent.

PalmaLa diputada del PSIB-PSOE Mercedes Garrido ha demanat a la Federació de Futbol de les Balears (FFIB) que "es pronunciï de manera contundent contra el masclisme" i que "voti en contra de la continuïtat del president de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF), Luis Rubiales". Així ho ha explicat Garrido en una roda de premsa aquest dijous, en la qual ha traslladat l'enhorabona a la selecció espanyola femenina de futbol per la seva victòria en el Mundial.

Igualment, la diputada socialista ha assenyalat que aquest divendres es farà una reunió de la RFEF en la qual també participarà la Federació de Futbol de les Balears. Per això, el PSIB li ha exigit que "voti en contra" i que no "doni suport a unes actuacions que no es poden tornar a repetir", en referència a la besada del president de la RFEF a la jugadora Jennifer Hermoso. "Que es comprometi clarament amb el dret a les dones", ha afegit Garrido.

D'altra banda, la formació ha demanat al conseller de Turisme, Cultura i Esports, Jaume Bauzá, que "exigeixi a la FFIB el vot en contra de Rubiales". En aquesta línia, ha assegurat que "no es pot deixar passar una actuació com la de Rubiales" i que és "és necessari responsabilitzar-ne l'agressor i no la víctima". Així, la socialista ha conclòs que "les conseqüències han de ser dures i, en aquest cas, són el cessament i el no suport majoritari de les federacions autonòmiques".

stats