Broglia
Societat 07/09/2023

El PSIB d'Alaró insta l'Ajuntament a reparar l'escultura que Broglia va donar al municipi

La formació ha proposat retre un homenatge a l'artista

ARA Balears
1 min
La peça fa 9 anys que està rompuda

PalmaEl PSIB d'Alaró ha instat l'Ajuntament a restaurar l'escultura que l'artista Enrique Broglia va donar al municipi i que fa nou anys que està rompuda. En aquest sentit, la formació ha recordat que el pròxim 18 de setembre es compliran deu anys de la mort de l'artista, que va ser veí d'Alaró. Per aquest motiu, han proposat retre-li un homenatge en el marc de la Fira Gremial. En aquest sentit, el PSIB ha animat l'Ajuntament a restaurar la peça.

A més, han retret al govern actual que fa uns anys el batle, Llorenç Perelló, estava a l’oposició i es va fotografiar devora les restes de l’escultura per denunciar la deixadesa i la mala gestió cultural de l’equip de govern PSOE-MÉS. Perelló va reconèixer que l’escultura s’havia romput quan ell era regidor de Cultura (2011-2015), però assegurà que ell ja tenia el pressupost d’un restaurador i va tenir contactes amb la fundació que realitzà l’escultura per col·laborar-hi.

"No entenem com és que fa quatre anys que el PP governa i no ha resolt encara aquest tema. No sabem si és deixadesa pel manteniment, per la cultura o que no consideren que s’ha de fer cap reconeixement a Broglia". Cal recordar que l'escultura està ubicada a la plaça Sebastià Jaume i que va substituir un monument falangista.

Broglia va néixer el 1942 a Montevideo (Uruguai). Destacà ben jove com a dibuixant i el 1965 va exposar a Nova York i Porto Alegre (Brasil). Tres anys després aconseguí una beca del govern francès i es va traslladar a viure a París. L’any 1983 va venir a Mallorca i es comprà una casa a Alaró. El 1996 retornà al seu país.

stats