Societat 06/07/2021

La propagació del covid-19 a Menorca obliga a tancar restaurants

El PP demana la dimissió de la batlessa de Ciutadella i al Consell que actuï de cara l'estiu

Iván Martín
2 min
El Cap Roig és un dels restaurants més prestigiosos de Menorca.

MaóLes aglomeracions i macrobotellades de Sant Joan sortiran cares a l'economia insular. S'acumulen els tancaments de negocis per positius de coronavirus o bé com a mesura de precaució per haver estat en contacte estret amb contagiats.

Alguns restaurants turístics com el Cap Roig han anunciat a través de les xarxes socials el tancament de l'establiment per precaució, una mesura que implica unes elevades pèrdues econòmiques perquè a aquestes altures de temporada turística els restaurants menorquins són un dels productes més demandats. El mateix ha succeït al Paput Menorca, un bar ubicat al port de Maó. Són alguns exemples dels efectes de la propagació del covid-19 per tota l'illa, ja que es registren tancaments d'activitat a tots els termes municipals.

Cal recordar que el Consell ja va recomanar a tots els ajuntaments de Menorca l'ajornament o suspensió dels actes programats fins que l'índex de contagis disminueixi. A més, la situació epidemiològica a l'illa no millorarà a les pròximes setmanes segons ha reconegut el coordinador de les Unitats Volants d'Atenció al Coronavirus (UVAC), el doctor José Antonio Vidal: "Som a les portes d'una nova onada i continuaran pujant els contagis les següents dues setmanes". L'Àrea de Salut de Menorca recomana a les persones que donen negatiu al cribratge de Ciutadella que evitin el contacte social i es vacunin contra el coronavirus.

Mentrestant, a l'esfera política el PP demana la dimissió de la batlessa de Ciutadella, Joana Gomila, i del regidor de Seguretat Ciutadana, Sergio Servera. Consideren que les explicacions del ple extraordinari d'anit són insuficients i que cal assumir responsabilitats per la manca de previsió. Per la seva banda, el conseller del PP Adolfo Vilafranca ha registrat una proposta per a demanar a l'equip de govern de la màxima institució illenca que coordini amb els ajuntaments i les forces i cossos de seguretat de l'estat espanyol l'operatiu de seguretat per evitar més macrobotellades a l'estiu.

stats