Ingrés Mínim Vital
Societat 02/01/2023

Prop de 20.000 balears perceberen l'Ingrés Mínim Vital en finalitzar el 2022

El 60% de les sol·licituds pertanyen a dones i el 67% dels beneficiaris tenen almenys un menor a càrrec

ARA Balears
1 min
L'Ingrés Mínim Vital té en compte els ingressos de l'any anterior i no atén situacions de pobresa sobrevenguda

PalmaEl nombre de persones beneficiàries de l'Ingrés Mínim Vital (IMV) a les Balears va arribar fins a les 19.770 quan va acabar 2022, cosa que suposa un 8% més de perceptors que el mes d'octubre.

D'aquesta manera, també ha crescut un 6,3% la quantitat d'expedients resolts des del mes d'octubre i va arribar als 7.192, segons ha difós Delegació del govern en una nota de premsa d'Europa Press.

La prestació té com a principal objectiu la reducció de la pobresa infantil, ja que el 44,5% dels beneficiaris de l'Arxipèlag són menors, 8.816 persones. D'altra banda, a les Illes ja s'han concedit 3.813 prestacions amb el Complement de l'Ajuda per a la Infància (CAPI), que va entrar en vigor un any ençà i augmenta les aportacions entre 50 i 100 euros mensuals per llar, depenent de l'edat del menor destinatari.

"La progressiva consolidació de l'IMV a les Balears posa de manifest que el nombre actual de beneficiaris quadruplica la xifra de desembre del 2021, any en què es va posar en marxa el programa, en el qual es registraren 4.575 persones beneficiàries d'aquestes ajudes", ha apuntat la Delegació.

La majoria de les beneficiàries són dones, que representen el 60% de les sol·licituds resoltes a les Balears, i en el 67% de les llars on perceben l'IMV hi ha almenys un menor que resideix o està a càrrec del titular de l'ingrés.

stats