Societat 22/07/2021

Un projecte per regenerar la biodiversitat marina, guanyador del premi del Cercle d'Economia de Mallorca

ARA Balears
1 min
El Glòria va matar     fins a un 40% de les praderies de posidònia

PalmaEl projecte Nereidas, un pla per regenerar la biodiversitat marina mitjançant esculls artificials fabricats amb impressió 3D, ha estat el guanyador del premi del Cercle d'Economia de Mallorca 2021. Segons ha detallat l'organització a través d'un comunicat, l'objectiu del projecte guanyador és mitigar l'efecte del canvi climàtic.

El guanyador del premi, Marc Masmiquel, ha assegurat que una hectàrea de posidònia captura monòxid de carboni i genera més oxigen que el que generen quinze hectàrees de selva amazònica. Per això, per l'autor del projecte, és fonamental conservar, cuidar i regenerar la biodiversitat marina de les Illes Balears.

Segons ha detallat Masmiquel, el projecte està format per dues fases. En la primera es duran a terme tasques per recollir llavors de posidònia per després fer una impressió d'estructures. Un cop completada aquesta fase, i després del germinat de posidònia, a la segona part del projecte s'instal·laran en esculls submarins per tal de completar la regeneració d'aquesta planta i de la biodiversitat marina de l'Arxipèlag.

A més d'aquest premi, el Cercle d'Economia de Mallorca ha fet una menció especial a dos projectes individuals. Durant la gala d'entrega dels premis, l'organització ha destacat també el projecte de Garden Hotels, centrat en la producció de compostatge per a cultius d'hortalisses mitjançant les restes de poda i residus orgànics recollits de les cuines, i la proposta de l'Escola Universitària ADEMA, que té com a objectiu transformar la societat a través del tracte i la manera de cuidar les persones.

stats